2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Február 22. 12:46, hétfő | Kultúra
Forrás: ATEMPO.sk / infocsallóköz.sk

Könyv készül Alan Rickman naplójából - most lenne 75 éves a színészlegenda

Könyv készül Alan Rickman naplójából - most lenne 75 éves a színészlegenda

A brit színészlegenda, akit legtöbben a Harry Potter-világ Piton professzoraként ismernek tegnap lett volna 75 éves. Rickman élete utolsó harminc évét papírra vetette, írt barátságról, politikáról és munkáról.

Ezeket a gondolatokat most könyv formájában is kiadják, Alan Rickman naplója pedig összesen 25 évet ölel fel. A kötet a hírek szerint 2022-ben kerülhet a üzletek polcaira. A Golden Globe- és BAFTA-díjas brit színész, akit sokan a Harry Potter-filmek Piton professzoraként ismertek, 1946. február 21-én született Londonban. Első híresebb szerepe a Drágán add az életed gonosz szereplőjének a megformálása volt. Ő a nottinghami bíró a Robin Hood – A tolvajok fejedelme című filmben, szerepelt az Igazából szerelem moziban is.

Rickman 2016-ban, 69 évesen hunyt el. Haláláig jegyezte gondolatait, a kilencvenes években úgy gondolta, egyszer majd kiadja őket. Ezt már nem élhette meg, a hasnyálmirigyrák győzött.

Az atempo.sk portál cikke alapján a színész 27 kötetnyi kézzel írott naplója élete és pályafutása több mint 25 évét öleli fel. A naplókban a magánéletével és színészi munkáival kapcsolatos gondolatait is papírra vetette, barátságokról és politikáról is írt. Gyakori színházlátogatóként beszámolt a darabokról, amelyeket látott, és kulisszák mögötti történeteket is leírt a Harry Potter-filmek forgatásairól, amelyekben 2001 és 2011 között maga is részt vett. Beszámolt filmszerepeiről, köztük az Igazából szerelem, az Értelem és érzelem, valamint a Galaxy Quest – Galaktitkus küldetés című produkciókról.

A The Diaries of Alan Rickman című könyv kiadási jogait a Canongate kiadó szerezte meg, a szerkesztői feladatokat pedig Alan Taylor látja el. A tervezett bemutató valamikor 2022-ben esedékes. Rima Horton, a színész özvegye nagyon örült, hogy a Canongate kiadja a naplókat, a Variety szerint a kötet Rickmant nem csak, mint színészt mutatja be, hanem bepillantást nyerhetünk a legenda humorába, szakmai tudásába és a művészetek iránti szeretetébe is. Taylor szerint Rickman írása „anekdotikus, indiszkrét, szellemes, pletykás és teljesen őszinte”. A naplók páratlan bepillantást engednek egy figyelemre méltó színész mindennapi életébe, akit az Egyesült Államokban éppúgy szerettek, mint az Egyesült Királyságban – tette hozzá.

Mi biztosan elolvassuk a „The Diaries of Alan Rickman-t, hát Önök?
ATEMPO.sk / infocsallóköz.sk

Címkék: Alan Rickman, portré

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.