2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Június 17. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: TASR

Kočner vallomást tesz Ján Kuciak meggyilkolásával kapcsolatban

Kočner vallomást tesz Ján Kuciak meggyilkolásával kapcsolatban

Marian K. vádlott a Speciális Büntetőbíróság szerdai tárgyalásán jelezte, hogy vallomást tesz Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban.

A bíróságon bemutatták a nyomozás és a házkutatások során talált bizonyítékokat. A banki jelentést is felolvasták, amely a gyilkosságért kifizetett pénzösszeg felvételét bizonyítja.

Marian K. akkor jelezte, hogy vallomást akar tenni, miután Vladimír Turan, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze azt javasolta, zárják ki a nyilvánosságot a tárgyalásról, amikor a Marian K. széfjéről szóló banki jelentést olvassák fel. A vádlott azt mondta, nincs kifogása az ellen, hogy a nyilvánosság hallja a bank jelentését, és hozzáfűzte, ehhez ő is hozzá fog szólni a vallomásában.

A Tatra banka jelentése szerint Marian K.-nak volt egy széfje a pozsonyi (Bratislava), Gorkíj (Gorkého) utcai bankfiókban, a széfet az újságíró meggyilkolását követő napon nyitotta ki. Marian K. azt állítja, a Markíza-televízió váltójáról szóló szakvélemény másolatát vette ki a széfből.

Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője elutasítja ezt az érvelést. Emlékeztetett arra, hogy a Threema-alkalmazáson keresztül váltott üzenetek szerint Marian K. találkozott az ügy másik vádlottjával, Alena Zs.-vel, akinek átadta a pénzt az újságíró meggyilkolásáért. „Ez egy kulcsfontosságú eleme a mozaiknak, véleményünk szerint ezért vette ki a pénz" - tette hozzá Lipšic.

2018. február 27-én, azt követően, hogy nyilvánosra hozták a Kuciak meggyilkolásáról szóló hírt, az ügyészség benyújtotta azokat a felvételeket, amelyeken Marian K. a bankban látható. A vád azt állítja, hogy további összeget fett fel, amit Andruskó Zoltán elmondása szerint a végrehajtók a gyilkosságért kértek.

Alena Zs. szerdán hozzászólt a nála tartott házkutatása során lefoglalt bizonyítékokhoz. Közölte, hogy a rendőrség nyolc telefont foglalt le, de csak hat szerepel a jegyzőkönyvben. „Egy telefon eltűnt, az abból származó adatokkal visszaéltek, egy másik telefonba rakták át őket" - mondta. A vádlott szerint ezt azért csinálták, mert a telefon nem az ő nevén szerepelt.

Miroslav M-t., Sz. Tamás é Alena Zs-t nem jogerősen elítélték Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásáért. Marian K. a vádirat szerint bosszúból rendelte meg a gyilkosságot, amiért Kuciak a gazdasági bűncselekményeiről cikkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.