2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Június 09. 21:59, csütörtök | Sport
Forrás: DELTA • sziakomarom.sk

Komárom: Sikeres időszakon van túl a Delta úszóklub

Komárom: Sikeres időszakon van túl a Delta úszóklub

Gratulálunk a Delta úszóklub sportolóinak, valamint kívánjuk, hogy a további időszakokat is a mostani éremeső jellemezze.

A komáromi csapat vezetőedzője, Knihár Mihály valamit nagyon tudhat, természetesen az érdem elsősorban a sportolóké. A csapat csak április végén három versenyen vett részt, mindegyikről éremmel hazatérve.

2022. április 21-én a Nyugat-szlovákiai bajnokságon Schmelhaus Ema versenyzett. Kitűnő rajtjával két is érmet szerzett: 200 m-es vegyesúszáson bronz-, ugyanezen a távon mellúszásban pedig aranyérmes lett.

Ugyanezen a hétvégén a Prágában versenyzett Miriama Szászová, a V4 Hope versenyen. Miriama nem csupát a klubot, hanem Szlovákiát is képviselte a nemzetközi megmérettetésen. Erős mezőnyben 4. helyezést ért el vegyesúszásban, 50 m-en; emellett pedig két bronzérmet is szerzett váltó úszásban, 4×100 és 4×200 méteren.

Április végén – május elején a klub úszói, Marián Dragúň, Alexandra Gálová és Ema Szászová, a 60. Szlovákiai Nagydíjon vettek részt. Ezen a versenyen nem csupán Szlovákia, hanem Törökország, Belgium, Luxemburg, Csehország, Ausztria és Ukrajna legjobbjai vettek részt.

Alexandra Gálová bejutott az “A” fináléba 200 és 400m-en, szabadúszásban, ami kiváló eredmény.

Marián Dragúň a fináléba került 50 és 100 méteren, mellúszásban. Ez utóbbiban ezüstérmes lett, méghozzá a leggyorsabb szlovákiai időt úszta. 50 méteres mellúszásban pedig aranyérmes lett!

Forrás: sziakomarom.sk

Címkék: úszás, delta, komárom, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.