2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Április 09. 19:59, szombat | Kultúra
Forrás: sziaKomárom.sk

Komárom: Rákász Gergely jótékonysági koncertje a Csillagerődben

Komárom: Rákász Gergely jótékonysági koncertje a Csillagerődben

Holnap, azaz április 10-én Rákász Gergely lép fel a komáromi Csillagerődben. A rendezvény bevételét az ukrajnai menekülteknek ajánlják fel. Kezdés: 18:30

A koncert fővédnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1500 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a klasszikus zenét és a hangszert - írja a SziaKomárom.sk

„Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsolta össze, Bach fúgáit és a Street Dance-t. VíziZene című produkciója a Dunán, a Rajnán és a Szajnán, minden évben kultúra kedvelő utazók vágyott úti célja. Játszott a Dán Koronahercegnőnek, Magyarország Miniszterelnökének, és a WHO-nak. Jótékonysági projektjeiben, közönségével együtt számos nemes célt támogat, melyek közül a legjelentősebb a Böjte Csaba testvér Tusnádi Gyermekotthonában élők jobb sorsa.

A zenész nem csak játékával, de zenetörténeti háttérsztorikkal is megfűszerezett darabjait egyre többen követik figyelemmel, iskolaprogramjával pedig már több, mint száz magyar iskolában élvezhették kivételes tehetségének gyümölcsét. Hangversenyein eddig kb. hatvanezer diáknak muzsikált.

A 2018-ban indított alapítványa az anyaország határain túl élő magyar közösségeknek szervez koncerteket magyar művészek közreműködésével, minden koncertre egy-egy öltésként tekintve két elszakított nemzetrész között. Tíz szólóalbuma jelent meg. Férfiak klubja példakép díjazott, szülővárosa Győr Pro-Urbe díjazott Kulturális nagykövete, Templomos lovag.

Forrás: sziakomárom.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.