2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2022. Július 19. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: AGEL Komárno • Sajtóhír

Komárom • Megszületett az első idei ikerpár!

Komárom • Megszületett az első idei ikerpár!

Nagy örömről adott hírt a komáromi Agel kórház sajtóosztálya. Megszületett az első idei komáromi ikerpár, mind a kislányok, mind az anyuka jól vannak.

A babák – Eliška és Terezka – július 13-án jöttek világra a kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán. Az anyukájuk az ógyallai Viktória Zachar Lovászová. Neki és az apukának az ikerpár az első gyermeke.

Elsőként Eliška született meg 2990 grammosan és 48 centiméterrel, akit három perccel később követett Terezka 3170 grammosan és ugyanolyan hosszal – közölte Martina Pavliková, a kórházat működtető AGEL SK szóvivője. A kórház igazgatóhelyettese, Filkó Gabriella sok erőt, türelmet és egészséget kívánt az anyukának a lányok neveléséhez.

A komáromi kórházban 2022 első felében 412 gyermek született. A fiúk legtöbbször a Dániel, Ádám, Dávid, Levente, Teodor és Samuel neveket kapták, de előfordultak különleges nevek is, mint például az Ezel, Zion, Ruben vagy Hubert. A lányoknál Hana, Sofia, Zoe, Viktória, Mia voltak a legnépszerűbbek, de előfurdult Aylin, Rea, Tia, Adala is.

A komáromi kórház szülészeti osztálya népszerű a kismamák között, elsősorban a személyzet empatikus, kedves hozzáállása miatt.

Forrás: Agel sajtóhír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:33, vasárnap | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Június 20. 10:01, csütörtök | Helyi

Késéssel kell számítani egyes Leo Express járatokon a hétvégén

A Leo Express tájékoztatja az utasokat, hogy a vasúti síneken történő munkálatok miatt 2024. június 22-23-án a Lég - Úszor szakaszon 9:50-14:10 között vonatpótló buszjáratokat vezetnek be.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

2024. Június 05. 15:51, szerda | Helyi

A Duna felső részénél csökkenni, az alsónál viszont emelkedni fog a vízszint

Pozsonyban a tartós esőzésekből eredő áradások miatt másodfokú, a dunaszerdahelyi járásban első szintű hidrológiai figyelmeztetés van érvényben.