2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2021. December 02. 14:24, csütörtök | Kultúra
Forrás: SziaKomárom.sk / komárom.hu

Komárom: közönségtalálkozót és játszóházat szervez a Jókai Mozi

Komárom: közönségtalálkozót és játszóházat szervez a Jókai Mozi

Az eseményre december 5-én, délelőtt 10:00 órai kezdettel kerül sor. A program első felvonásában játszóház várja a legkisebbeket, ezután levetítik az Énekelj! című animációs film második részét.

A nap további részében már a felnőtteké a főszerep. Délután öt órától ugyanis a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, Eperjes Károllyal találkozhat a közönség, a Magyar Passió című film bemutatója alkalmából.

„Az 1950-ben játszódó történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot – Fjodorov őrnagy parancsára – bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat,” áll a komárom.hu portálon megjelent szinopszisban.

A találkozót a film vetítése előzi meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 23:15, csütörtök | Kultúra

Új basszusgitárost keres a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar

A dunaszerdahelyi székhelyű Arizóna zenekarban megüresedett a basszusgitáros helye, így a banda egy felhívást tett közzé a közösségi portálokon. Mutatjuk, hol jelentkezhetsz!

2022. Január 13. 23:12, csütörtök | Kultúra

Highlights of Hungary-díj: szlovákiai magyarok a jelöltek között

Idén nyolcadik alkalommal adják át a Highlights of Hungary-díjat, amelyet az év legérdekesebb projektje, története vagy kezdeményezése nyerhet el.

2022. Január 13. 16:16, csütörtök | Kultúra

Magyarock: Valahol Európában

Vadiúj bemutatóval köszönti az újévet a Magyarock dalszínház. A Dés László és Nemes István alkotta darabot Komáromban is bemutatják. Az előadás időpontja: január 23, vasárnap este 18:00.

2022. Január 09. 01:55, vasárnap | Kultúra

Előzetes: folytatódik a Jégkorszak

Érkezik az Ice Age következő része, de a mozikat valószínűleg elkerüli. Íme a kedvcsináló.