2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 22. 21:55, szerda | Kultúra
Forrás: sziakomarom.sk • Múzeumok Éjszakája weboldal

Komárom idén is fontos helyszíne lesz a Múzeumok Éjszakájának

Komárom idén is fontos helyszíne lesz a Múzeumok Éjszakájának

A Múzeumok Éjszakája Magyarország egyik, ha nem a legnagyobb kulturális rendezvényének számít. Az eseményt hagyományosan a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén tartják.

Idén ez a szombati nap június 25-re esik. A Múzeumok Éjszakája immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre. Mint mindig, az esemény kiemelt helyszíne Szolnok lesz, azonban a dél-komáromi Klapka György Múzeum sem marad ki a “buliból”. A kiállítóterek és gyűjtemények koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek arra, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a varázslatos nyárestét.

“Nyolc évvel ezelőtt rendeztük meg először a programot. Az elmúlt években számos izgalmas interaktív előadást tartottunk. Június 25-én a hagyományos komáromi mesterségekkel ismertetjük meg az érdeklődőket, így a szekeresgazdák, a csizmadiák, a pingálóasztalosok, az aranymosók, valamint a halászok egykori hétköznapjaiba pillanthatnak bele a látogatók. Kollégáim nem csupán bemutatják a hajdani eszközöket, de ki is lehet próbálni azokat. A 18, 20 és 22 órától kezdődő interaktív előadásokra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni péntekig 9-17 óra között lehet a Klapka György Múzeum elérhetőségén, a (+36) 34 / 344-697-es telefonszámon,” áll a rendezvény meghívójában.

A látogatottságot figyelembe véve a Múzeumok Éjszakája Magyarország legnépszerűbb kulturális programjává nőtte ki magát. A maga évi 300.000 látogatójával a mai napig sokak kedvenc éjszakai eseménye.

A Múzeumok Éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba. Ezért is fontos megmutatni, hogy hagyományainkat, értékeinket „újragombolva”, azaz újszerű módon, a 21. századi audiovizuális igényeknek megfelelően, izgalmas, érdekes múzeumpedagógiai eszközökkel és társművészetek bevonásával tudják azt a múzeumok bemutatni a látogatók számára.

A Múzeumok Éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5, támogatója a BKK és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal, szakmai partnere a SZTAKI.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.