2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 12. 12:29, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

Komárom: Egyre több a poszt-covid komplikációkkal küzdő beteg a kórházban

Komárom: Egyre több a poszt-covid komplikációkkal küzdő beteg a kórházban

KOMÁROM, április 12. – A komáromi AGEL kórház az elmúlt napokban a járvány állandó enyhüléséről számolt be. Egyre kevesebb a koronavírusos beteg, akárcsak az ott dolgozó pozitív teszteredménnyel rendelkezők száma is.

„Új gonddal kell megküzdenünk. Egyre több az olyan páciens, aki valamilyen poszt-covidos tünettel, ill. panasszal keres fel minket,” nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató. Elmondása szerint ez az új helyzet komolyan leterheli az intenzív ellátást biztosító munkatársakat, akárcsak az aneszteziológiai osztályt. „Véleményem szerint ez lesz a következő hónapok legkomolyabb kihívása és a legfontosabb feladatunk is egyben,” mondta az intézményvezető. Jelenleg tizenhatan feküdnek benn rendes betegágyakon, hárman szorulnak lélegeztetőgép segítségére és két embert pedig megfigyelnek. Az alkalmazottak közül hatan bizonyultak pozitívnak, egyikük pedig karanténban van.

Címkék: kórház, komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.