2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 02. 14:04, péntek | Kzélet
Forrás: TASR

Kollár kiakadt az új COVID-szemafor miatt, Šipoš egy mondattal elintézte

Kollár kiakadt az új COVID-szemafor miatt, Šipoš egy mondattal elintézte

Miután az Egészségügyi Minisztérium kilátásba helyezte a COVID-szemafor szigorítását, Boris Kollár, a Sme Rodina párt elnöke azonnal ellentámadásba kezdett, ugyanis nem ért egyet az oltottak előnyeivel.

Most, amikor a kormány nagy része az oltásra buzdítja a lakosságot, Boris Kollár a vakcinatagadók jogai mellett kardoskodik. „A delta variáns európai terjedése miatt kénytelen leszünk átértékelni a COVID-automatát is, így ki kell bővítenünk azon aktivitások listáját, amelyekhez negatív tesztre lesz szükség a jövőben,” mondta Martin Pavelka járványkutató. A beoltottaknak nem lesz szükségük negatív tesztre.

Kollár erre éles nyelvezetű posztban válaszolt, amelyben kifejtette, hogy az oltásnak továbbra is önkéntes alapon kell működnie. „Azokat, akik elutasítják az oltást, nem helyezhetjük ilyen nyomás alá. Az állandó tesztelés ráadásul anyagi kiadásokkal is jár,” írja. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter egy sajtótájékoztató keretein belül azonnal reagált: elutasította a vádakat és kijelentette, hogy az oltás továbbra is önkéntes alapon működik. „Szeretném gyorsan elhessegetni ezeket az álinformációkat és tévhiteket, miszerint országosan kötelezővé tesszük az oltást. Semmi ilyesmiről nincs szó,” mondta a miniszter.

Kollár mondataira reagált az OĽANO frakcióvezetője, Michal Šipoš is. „A koalíciós partnerünk úgy látszik ködösít és engedett az oltástagadók nyomásának,” jelentette ki.

Címkék: antivax, kollár, Sipos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.