2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 07. 23:58, hétfő | Kultúra
Forrás: SziaKomárom.sk

Kokárda-napok Komáromban!

Kokárda-napok Komáromban!

Ha hosszú hétvége, akkor Komárom! Mindenkit szeretettel vár a dél-komáromi Monostori Erőd programsorozata a szabadságharcra való emlékezés jegyében.

Az érdeklődőket rengeteg gyermekprogram, ágyúdörgés, hagyományőrzés, lovas huszár, tüzér és honvéd várja az 48-as eseményeket felidéző emlékműsor keretén belül.

Az immár többedszer megrendezésre kerülő eseménysorozat ezúttal is hagyományőr bemutatókkal, fegyver mustrával, kézműves vásárral és rendhagyó tárlatvezetéssel igyekszik becsalogatni az érdeklődőket. Mindezek mellett minden napra jut egy-egy kulturális műsorelem is.

Így március 12-én, 15.30-tól Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című darabját tekintheti meg a közönség, majd másnap, azaz március 13-án, délután 15 órától a Klapka című musicalt adja elő a Magyarock Dalszínház.

A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, így március 14-én, 15.00 órától a Rutkai Bori Banda szórakoztatja a legkisebbeket, na és persze az anyukákat, apukákat. A rendezvénysorozatot, március 15-én 15.00 órától a Kormorán zenekar koncertje zárja.

És, ha mindehhez még hozzátesszük, hogy március 12-én a Monostori erődből jelentkezik élőben a Kossuth Rádió Országjáró sorozata, amelyet délelőtt 10 és este 17.30 között hallgathatunk meg, akkor valóban kimondhatjuk, ezen a hétvégén minden Komáromról fog szólni! A tavasz nálunk kezdődik!

Forrás: SziaKomárom.sk

Címkék: 1848, emlékezés, komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.