2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 06. 21:16, hétfő | Sport
Forrás: index.hu

Kizárhatják a Manchester City-t az angol élvonalból

Kizárhatják a Manchester City-t az angol élvonalból

Bizonytalan idők közelednek az angol labdarúgásban, mivel a Premier League egy átfogó vizsgálatot jelentett be a liga csapatai ellen.

Ennek eredményeként a Manchester City várhatóan pontlevonást kap. A Sky Sports által közölt jelentés szerint a Manchester City 2009 óta folyamatosan szabálytalankodott a fizetések bejelentésével, és az összes vizsgált idényben megsértették a PL pénzügyi reguláit. A vád szerint a csapat folyamatosan megtévesztette a ligát a játékosok és stábtagok fizetéseinek bejelentéseivel, beleértve a menedzser Pep Guardiola fizetését is, valamint olyan tőkeinjekciókat könyveltek el piaci bevételként, amelyek nem voltak engedélyezettek az angol és nemzetközi gazdasági regulák szerint. Az átfogó vizsgálat rávilágít hasonló szabálytalanságokra a Liverpoolnál és a Manchester Unitednél is, de a Manchester Citynél a kihágások folyamatosak voltak. A vizsgálat felfedi nemcsak a fizetési papírokat, hanem a klub vezetői által a ligát és az UEFA-t is szándékosan félrevezették a jogdíjbevételekre, ügynöki díjakra és fenntarthatósági jelentésekre vonatkozóan.

A Manchester City ellen 2018-ban az UEFA vizsgálatot indított a pénzügyi fairplay megszegése miatt. Az UEFA által végzett vizsgálat során kiderült, hogy a csapat tulajdonosa, Manszúr sejk, átverte a szervezetet hamis adatokkal, így finanszírozta a klub költekezéseit. A klub akkor hatályon kívül helyezte az UEFA által kiszabott büntetést a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon. Most a Premier League vezetői új vizsgálatot indítottak, és a döntés lehet pontlevonás vagy pénzbírság, de az sem elképzelhetetlen, hogy a Cityt kizárják az angol élvonalból.

forrás: index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.