2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Május 23. 08:18, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Kitört az Etna vulkán, a hamu leállította a cataniai repülőtér működését

Kitört az Etna vulkán, a hamu leállította a cataniai repülőtér működését

Az olaszországi Szicília szigetén lévő Etna vulkán vasárnap ismét kitört. Hamut okádott a közeli Catania városára, ami miatt le kellett zárni az ottani repülőteret.

Az olasz Nemzeti Geofizikai és Vulkanológiai Intézet (INGV) szerint a hamu Cataniára és legalább egy kisebb városra hullott a vulkán lakott lejtőin. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Az intézet azt is hozzátette, hogy Európa legmagasabb aktív vulkánjának kitörésének látványát az esős napon felhőtakaró nehezítette. Az ANSA jelentése szerint Adrano és Biancavilla városokban az emberek vasárnap hangos morajlást hallottak az Etnából kiindulva.

A kelet-szicíliai Catania legnagyobb városának repülőtere közölte, hogy a vulkáni hamu miatt ideiglenesen leállították a légi közlekedést. Amint ismét biztonságos lesz, újraindítják.

Az INGV szerint a megfigyelés az elmúlt napokban fokozott földrengési aktivitást regisztrált. Az olasz polgári védelem még csütörtökön figyelmeztetett az Etna vulkáni tevékenységének esetleges hirtelen változására emiatt.

A vulkán kitörése 2021 első felében több hétig tartott.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.