2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Június 28. 04:54, kedd | Világ
Forrás: Amtrak • cas.sk

Kisiklott egy 240 utast szállító vonat az USA-ban

Kisiklott egy 240 utast szállító vonat az USA-ban

A képek magukért beszélnek. A Missouri államban történt baleset során többen megsérültek, halálesetről nem érkezett jelentés.

A szerelvény aztuán tért le a sínekről, miután nekiütközött egy vasúti átkelőn szabálytalanul közlekedő teherautónak. Az Amtrak vasúti társaság közleménye szerint senki nem halt meg, többen viszont kisebb-nagyobb sérüléseket szereztek.

A Los Angeles-ből Chicagóba tartó vonat helyi idő szerint 13:42-kor egy teherautóval ütközött Mendon város határában, írja a fenntartó Amtrak. Hozzátették, a vonaton mintegy 243 utas tartózkodott a baleset pillanatában, a helyszíni vizsgálat szerint többen megsérültek. A fotók alapján több vagon is kisiklott, ill. felborult az ütközést követően.

Eric Reeter, a Chillicothe városában szolgáló tűzoltó alakulat vezetője megerősítette a baleset időpontját és mértékét. További részletekről nem érkezett beszámoló. Mendon városka 160 kilométerre fekszik Kansas City-től.

Címkék: usa, vonatbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 18:48, szerda | Világ

Csak a mágneses mezőn múlott, hogy a Föld ne a Mars sorsára jusson

A Mars kutatása során érdekes új információkra bukkanunk, most például azt vizsgálják a kutatók, miért nem végeztük úgy, mint a vörös bolygó.

2022. Július 30. 13:58, szombat | Világ

Majomhimlő • Két áldozat két napon belül

Spanyolország szombaton a majomhimlővel összefüggő második halálesetről is kénytelen volt beszámolni. Mindezt úgy, hogy egy nappal korábban jelentették az első európai áldozatot.

2022. Július 30. 13:38, szombat | Világ

Iránt pusztító viharok sújtják

Az elmúlt 48 órában több, mint ötven ember vesztette életét azokban a heves viharokban, amelyek Irán területén tombolnak csütörtök reggel óta.

2022. Július 28. 10:46, csütörtök | Világ

WHO • Már több, mint 18 ezer majomhimlős esetet regisztráltak

Jelenleg több mint 18 ezer majomhimlős esetet regisztráltak legalább 78 országban, ezek többségét Európában - közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).