2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Január 11. 22:35, szerda | Világ
Forrás: origo

Kiosztották a Golden Globe-díjakat

Kiosztották a Golden Globe-díjakat

A helyi idő szerint kedden este Los Angelesben megrendezett 80. Golden Globe díjátadó gála házigazdája Jerrod Carmichael stand-up komikus volt.

Az Oscar előszobájának is tekinthető gálaest első díját az Indiana Jones egykori gyereksztárja, Ke Huy Quan vette át a Minden, mindenhol, mindenkor c. film mellékszereplőjeként. A legjobb színésznő díját Michelle Yeoh, a film főszereplője nyerte el.

A legjobb rendezői díjat Steven Spielbergnek nyújtották át a Fabelman család c. önéletrajzi ihletésű filmjéért. A legjobb dráma kategóriában az Avatart, az Elvis-filmet és a Top Gunt is legyőzte a Fabelman család.

A legjobb drámai színésznek járó díjat az Elvis c. film sztárja, Austin Butler vehette át. A legjobb drámai színésznő pedig Cate Blanchett, a Tar című produkció főszereplője lett.

Az Oscar-esélyesként emlegetett Angela Bassett a Fekete párduc 2 c. filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő díját vehette át.

A vígjáték kategória jelöltjei közül A sziget szellemei c. film főszereplője, Colin Farrell lett a legjobb színész, aki a díjért többek között Martin McDonagh rendezőnek mondott köszönetet. McDonagh a film forgatókönyvéért szintén nyert egy aranyglóbuszt.

A legjobb eredeti filmzenéért járó elismerést Justin Hurwitz vihette haza a Babylon című film muzsikájáért.

A legjobb nem angol nyelvű produkció pedig az Argentína, 1985 lett.
Az animációs filmek mezőnyéből Guillermo del Toro Pinokkió című produkcióját díjazta a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége.

A televíziós kategóriák fődíjait az Abbott Elementary, A Fehér Lótusz és a Trónok harcának előzményeit bemutató Sárkányok háza nyerte. A legjobb sorozatszínésznő díját az Eufória főszereplője, Zendaya nyerte. Kevin Costner, a Yellowstone drámasorozattal a legjobb színész díját nyerhette el.

A filmes díjkiosztó-szezon január 24-én az Oscar-jelölések bejelentésével folytatódik, amelynek díjkiosztó gáláját március 12-én rendezik meg Los Angelesben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.