2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Október 16. 15:43, péntek | Bulvár
Forrás: index

Kínában rászállt a politika a Durexre, kiakadtak a fiatalok

Kínában rászállt a politika a Durexre, kiakadtak a fiatalok

Provokatív reklámhirdetései miatt 810 000 jüan (több mint 100 000 euró) büntetést kapott a Durex Sanghajban.

A vásárlók felháborodtak, szerintük nem tetszik az államnak a brit óvszergyártó népszerűsége, ugyanis nem titok, hogy több újszülöttet akarna a vezetés. A brit vállalat a Weibón (kínai közösségi média) közzétett hirdetéseivel verte ki a biztosítékot.

A piacfelügyelet döntése nem új, csak a hír, ugyanis a pénzbüntetést Sanghaj város még júliusban szabta ki. Az indoklásban az szerepel, hogy a reklámok pornográf, félrevezető, rémhírkeltő és erőszakos üzeneteket tartalmaztak. A Durex reklámjai 1,2 milliárdos megtekintésnek örvendenek, a kínaiak értékelték a szellemes, provokatív hirdetéseket. A shanghaji önkormányzat ellen többen fel is szólaltak a közösségi oldalakon: „Mégis, hogyan akarunk szexuálisan felvilágosult fiatalokat nevelni, ha még egy óvszerreklámot is betiltanak? Legközelebb tiltsuk be a szexuális tartalmú vicceket is. Vagy a jövőben pártengedély kell ahhoz, hogy vegyünk egy dobozos kólát?“

„Az óvszerreklámok felhívják a figyelmet a védekezés fontosságára. A vállalat eredeti szándéka tehát helyes volt. Mégis, melyik a rosszabb: az óvszerreklámok, vagy a nem tervezett terhesség?“

„Tudom, hogy a társadalmunk nem nyitott a szexualitásra, annak gyakran még az említése is kínos. De hogyan akarunk sokasodni, ha aszexuálisak vagyunk?“ – írták a felháborodott kommentelők.

Mások rámutattak, hogy a szigorítás az óvszergyártóval szemben az egykepolitika (1979 és 2015 között a legtöbb családban csak egy gyermek születhetett) és későbbi két gyermek politika enyhítésének következménye. Vállalhattak természetesen több gyereket is, de akkor elestek számos támogatástól és adófizetésre kötelezték őket. Így ezt csak a jómódú családok engedhették meg maguknak. 2013-tól enyhült a szabályozás, akkor kezdték el bevezetni a kétgyermekes családokat támogató törvényeket. Mára a politika a születésszabályozás teljes feloldása felé halad. A felhasználók úgy vélik, az állam ezzel is a társadalom elöregedése ellen harcolna.

A Durex népszerűségét az is mutatja, hogy 3,2 millió követője van Weibón. A konkurens japán Okamoto óvszergyártót csupán 170 ezren követik. Ennek ellenére a kínai fiatalok csak bizonyos keretek között vevők a pajzán hirdetésekre. A Durex a HeyTea teamárkával is készített közös hirdetést: az óvszert és az üdítőt egy plakáton megjelenítő grafikát a „Minden csepp számít″ szlogennel közölték, amit a vásárlók gusztustalannak tartottak. A reklám miatt a HeyTea tavaly tavasszal közleményben kért elnézést a fogyasztóitól.

Címkék: Durex, Kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.