2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Május 16. 01:54, hétfő | Koronavírus
Forrás: Cas.sk

Kínában kezd elszabadulni a pokol: már az útleveleket vonják be a vírus miatt

Kínában kezd elszabadulni a pokol: már az útleveleket vonják be a vírus miatt

A kínai hatóságok ismét szigorítottak az eddig érvényben lévő, koronavírus elleni rendeleteken. Ezúttal komoly légi-forgalomkorlátozások formájában, elsősorban a nem létfontosságú útvonalak esetében.

A kormánysajtó azonban nem győzi hangsúlyozni, hogy az intézkedésnek kizárólag egészségügyi jellege van, és a kínaiak COVID-ellenes zéró toleranciájának keretein belül mozog. A hírről a Le Monde írt tudósítást. A francia lap szerint a kínaiak így próbálnak reagálni az égbe szökő nyersanyagárakra és az ahhoz köthető repjegyek drágulására.

A hatóságok bejelentették, hogy már ezen a héten komoly szigorításokkal sújtják a külföldi utazásokat. Kivételt csak azok a járatok képeznek majd, amelyek halaszthatatlannak bizonyulnak. A hivatalok szerint a koronavírus terjedésének egyik legveszélyesebb faktora kétségkívül a külföldi utazásokban keresendő. Egyelőre nem tudni, hogy a kínaiak mi alapján határozzák meg egy-egy útazásról, hogy halaszthatatlan vagy sem.

Címkék: Kína, szigorítások

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 30. 13:27, szombat | Koronavírus

Öngyilkosságba kergettek antivaxerek egy osztrák orvosnőt

Ausztria politikai vezetői megdöbbenésüknek adtak hangot szombaton Lisa-Marie Kellermayr orvos halála miatt.

2022. Július 28. 10:47, csütörtök | Koronavírus

Koronavírus • csütörtöki adatok

Ismét kénytelenek vagyunk beszámolni a legújabb koronavírussal kapcsolatos szlovákiai adatokról. A számok egyre rosszabbak.

2022. Július 19. 01:36, kedd | Koronavírus

Közegészségügyi Hivatal • Védekeznünk kell a koronavírus ellen!

Továbbra is az oltás, a maszk és az FFP2-es reszpirátor jelenti a leghatékonyabb védelmet a koronavírus okozta covid-19 megbetegedés ellen - írja közleményében a Közegészségügyi Hivatal.

2022. Július 07. 01:57, csütörtök | Koronavírus

Veszélyben a nyári táborok?

Lassan, de biztosan kijelenthető, hogy a koronavírus visszatért napi életünkbe. Ján Mikas tisztifőorvos legújabban a nyári táborok szervezésével kapcsolatban nyilatkozott.