2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Július 16. 11:29, péntek | Világ
Forrás: AFP

Kilenc hónap után újra megnyitották az Eiffel-tornyot

Kilenc hónap után újra megnyitották az Eiffel-tornyot

Kilenc hónapnyi kényszerszünet után pénteken 13:00-kor megnyitják a turisták előtt Párizs egyik nevezetességét, az Eiffel-tornyot.

A második világháború óta ez volt a leghosszabb szünet a turistalátványosság „életében”, írja az AFP hírügynökség. A tornyot a koronavírus okozta járvány miatt kellett bezárni a turisták előtt, de ennek most vége. A liftek ismét üzemelnek, a napi kapacitást azonban 13,000 főre redukálták, ami nagyjából az átlag látogatók felét jelenti. A járványellenes higiéniai intézkedések továbbra is érvényben vannak, a látogatóknak pedig vagy oltási igazolványt vagy negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk belépéskor. „Természetesen ez megnehezíti a munkánkat, de megoldjuk,” nyilatkozta az AFP-nek Jean-Francois Martins, az üzemeltető cég igazgatója. Hozzátette, az utolsó ellenőrzések megtörténtek, a „vashölgy” ismét készen áll.

Az előzetes jegyvásárlások és foglalások jól mutatják, mennyire megváltozott a párizsi idegenforgalom. Martins elmondása szerint szinte egyetlen brit turista sem váltott jegyet a toronyba és szignifikánsan csökkent az amerikai és ázsiai látogatók száma is. Az előzetes számítások szerint a látogatók felét az otthoni franciák adják majd, de nőni fog az olasz és a spanyol turisták aránya is.

Címkék: Eiffel-torony, párizs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.