2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Március 07. 20:54, kedd | Kzélet
Forrás: Noviny.sk

Kifütyülték Naďot és Káčert Nagymihályban

Kifütyülték Naďot és Káčert Nagymihályban

"Úgy ordítanak, mint egy páviáncsorda" - mondta Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter a hallgatóság egy részének, akikkel az ukrajnai háborúról beszélgettek Nagymihályban.

Jaroslav Naď védelmi miniszter is részt vett a beszélgetésen. A politikusok történelmi tényekre támaszkodtak, a közönség egy része azonban saját véleménnyel értelmezte a történelmi eseményeket.

A közönség véleménykülönbsége kezdettől fogva egyértelmű volt. Néhányan azt skandálták, hogy békét akarnak, és azt is, hogy Amerika és a NATO a hibás az ukrajnai háborúért. Mások csak hitetlenkedve csóválták a fejüket. "Mi is békét akarunk. Az egyetlen, aki ezt elérheti, az Putyin, azzal, hogy kivonja csapatait Ukrajnából. De ő ezt nem akarja" - mondta Jaroslav Naď ex-védelmi miniszter a beszélgetésen.

A rendezvény témája az ukrajnai háború első éve volt. Felrobbantak az indulatok, és biztonsági őrök figyelték a beszélgetést. "Azt, hogy az orosz csapatok átlépik határainkat? – ezt jöttek ide kiabálni, mint egy páviáncsorda? Ez az ön hazaszeretete" – jelentette ki Rastislav Káčer leköszönő külügyminiszter. A két miniszteren kívül több százan összegyűltek a nagymihályi moziban.

A miniszterek történelmi tényekkel próbáltak érvelni. A közönség egy része saját történelem-értelmezéssel magyarázta az elhangzottakat. A nagymihályi gimnázium történelemtanára, Pavla Horova rémülettel távozott a helyszínről. "Nem értettem ezeket az érveket. Történelemtanár vagyok, mindent áttanulmányoztam. Tudom, mik a tények és mi a kritikus gondolkodás, ezt tanítom a gyerekeknek is. Felismerem a dezinformációt és az összeesküvéseket, de ez meghaladta az erőimet” – mondta Viola Želinská tanárnő.

„Azok, akik azt mondják, hogy a Krím, Luhanszk, Donyeck továbbra is orosz területek – ez olyan, mintha azt mondaná, hogy Dunaszerdahely, Kassa és Pozsony magyar maradt a bécsi egyezmény után” – mondta Káčer. A miniszterek végigülték a másfél órás beszélgetést. A közönség legagresszívebb tagjai nem maradtak a rendezvény végéig, fokozatosan elhagyták a mozitermet.

Forrás: noviny.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.