2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 13. 17:46, csütörtök | Magyarország
Forrás: HVG

Kiderült, hogy mivel utazott Kassára tavaly Áder János

Kiderült, hogy mivel utazott Kassára tavaly Áder János

A köztársasági elnök Sátoraljaújhelyről, a Rákóczi-várkastély átadásáról sietett a kelet-szlovákiai városba. A helyszínre a rendőrség szolgálati helikopterével érkezett.

Tavaly egyszer vette igénybe Áder János köztársasági elnök a rendőrség szolgálati helikopterét Sátoraljaújhely–Kassa úti céllal, összesen 2 óra 27 perc időtartamban – írja az RTL az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adataira hivatkozva. A Köztársasági Elnöki Hivatal egyelőre nem árulta el, mi indokolta helikopter igénybevételét és azt sem, hogy milyen program miatt kellet így sietnie az államfőnek. Az RTL azonban azt feltételezi, hogy a tavaly júniusi, Zuzana Čaputovával közösen átadott sátoraljaújhelyi Rákóczi-várkastélyból igyekezett Kassára.

Az utazás egyébként teljesen legitim és legális is lenne, ugyanis a védett személyek ingyen használhatják a rendőrségi helikoptert, ehhez mindössze egy kérvényt kell benyújtaniuk a Belügyminisztériumhoz. Az esetnek csakis azért lett hírértéke, mert az államfői hivatal egyelőre hallgat. Áder János repülése az lap számításai szerint 1,85 millió forint volt. Az elmúlt években is használt már rendőrségi helikoptert, 2017-ben egyszer, míg 2018-ban kétszer is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.