2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Szeptember 17. 14:44, csütörtök | Helyi
Forrás: TASR

Kibővítették a kevésbé rizikós országok listáját

Kibővítették a kevésbé rizikós országok listáját

POZSONY, szeptember 17. – Svédország, Kanada és Bulgária is felkerült azon országok listájára, ahonnan a koronavírus okozta járvány szempontjából kevésbé körülményes a hazautazás.

Azok a személyek, akik rizikós EU-s országokból érkeznek haza, kötelező karantént kell abszolválniuk egészen addig, amíg fel nem mutatnak egy negatív COVID-19 tesztet, derül ki a Közegészségügyi hivatal péntektől érvényes rendeletéből. Az új szabályok reggel 9:00-kor lépnek érvénybe.


Azon személyek esetében, aki rizikós EU-s országokból érkeznek haza, de rendelkeznek 72 óránál nem idősebb negatív koronavírus-teszttel, nem kötelező a karantén. Akik azonban nem rendelkeznek a megfelelő RT-PCR tesztekkel, házi izolációba vonulnak egészen egy következő negatív teszt eredményéig. (amelyet az ötödik nap után végezhetnek el.) A rizikós EU-n kívüli országokból hazautazók esetében az eljárás hasonló, annyi különbséggel, hogy az ő esetükben kötelező egy elektronikus regisztráció a http://korona.gov.sk/ehranica weboldalon.


A kötelező 5-napos izoláció alól kivételt képeznek az ingázók, a határtól 30 kilométerre élő szlovák állampolgárok, az egészségügyi dolgozók, az ápolók, a mentősök, a fuvarozócégek sofőrjei, a temetkezési szolgálatok alkalmazottai, a Szlovákiába gyógyulni érkezők, az energetikai és ipari munkások, ill. az a szülő, akik felváltva gondozza gyermekét. További kivételt kaptak a mezőgazdasági és erdészeti gépeket működtető szakmunkások is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.