2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Január 30. 09:01, hétfő | Sport

Kialakult a Super Bowl LVII párosítása

Kialakult a Super Bowl LVII párosítása

Vasárnap kerültek megrendezésre az NFL idei szezonjának konferenciadöntői, ahol a Philadelphia Eagles a San Francisco 49ers-szel, a Kansas City Chiefs pedig a Cincinnati Bengals-szel csapott össze a döntőbe jutásért.

Az első mérkőzésre közép-európai idő szerint 21:00 órakor került sor a Philadelphia Eagles otthonában, a Lincoln Financial Field-en. Az első kiemelt Eagles magabiztosan kezdte a meccset, az első touchdown-t ők szerezték Miles Sanders jóvoltából. A 49ers később McCaffrey befutásával egyenlíteni tudott, de mivel megsérült a kezdő irányítójuk Brock Purdy, nagyon nehéz dolguk volt az egész szezonban remeklő sasokkal szemben.

Purdy helyett a 4. irányító Johnson állt be, aki később szintén megsérült. A 49ers-re egész szezonban rájárt a rúd irányító téren, ugyanis Trey Lance hamar kidőlt, Garoppolo később szintén megsérült a szezon felében, most Purdy és Johnson is. Ütőképes irányító nélkül nem sok esélyük volt a konferenciadöntőben, az Eagles meg is nyerte a meccset 31-7-re.

A második összecsapáson ugyanaz a párosítás alakult ki, mint tavaly. A Patrick Mahomes vezette Chiefs állt ki Burrow és a Bengals ellen. A mérkőzést közép-európai idő szerint 00:30 órakor rendezték.

A mérkőzés lassan indult, jól működtek a védelmek mindkét oldalon. Az első touchdown egészen a második negyed tizenegyedik percében érkezett Travis Kelce jóvoltából. A harmadik negyed elején Higgins gyönyörű elkapásával egyenlíteni tudott a Bengals. Ezután jött az adok-kapok, mind a két fél szerzett egy-egy touchdownt, a negyedik negyed második percében az állás 20-20.

Egészen a meccs legvégéig nem sikerült egyik csapatnak sem pontot szereznie. A lefújás előtt 41 másodperccel a Chiefs támadt, a cél eljutni az ellenfél 35-40 yardos vonaláig, ahonnan mezőnygóllal próbálkozhatnak. Az utolsó próbálkozás során Mahomes iramodott neki, és sikerült eljuttatnia a csapatát a megfelelő távolságra, de mielőtt földet ért volna, még faltolták is, szóval plusz 15 yardot nyert így a Chiefs-nek. A mezőnygólt Harrison Butker értékesítette, a meccs végeredménye 23-20.

A Super Bowl LVII párosítása tehát Philadelphia Eagles - Kansas City Chiefs. A döntőt az arizonai State Farm Stadium-ban rendezik február 12-én, kickoff helyi idő szerint 16:30-kor.

Címkék: NFL, Super Bowl LVII

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.