2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Augusztus 08. 11:28, kedd | Magyarország
Forrás: teraz.sk

Két százalékkal csökkent a Fidesz népszerűsége júliusban

Két százalékkal csökkent a Fidesz népszerűsége júliusban

A Fidesz-KDNP népszerűségének csökkenéséhez több kabinet intézkedés is hozzájárulhatott.

A magyar kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottsága két százalékponttal 31 százalékra csökkent júliusban, míg az ellenzéki Demokratikus Koalíció (DK) és a radikális Mi Hazánk Mozgalom egy százalékpontos népszerűségnövekedést könyvelhetett el. A DK-t jelenleg a magyarok 13 százaléka, a Mi Hazánk Mozgalmat pedig hat százalék támogatja. Ez derül ki a Republikon Intézet pártpreferencia-felmérésének eredményeiből, amelyeket a telex.hu tett közzé - számol be a TASR budapesti tudósítója.

A július 14. és 25. között végzett felmérés elemzésében az intézet szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága az elmúlt hat hónap legalacsonyabb szintjére esett. A kormányzó blokk azonban még mindig jelentős előnyben van a többi párttal szemben.

A Fidesz-KDNP népszerűségének csökkenéséhez több kabinet intézkedés is hozzájárulhatott. Ezek közé tartozik például az élelmiszerárplafon eltörlése, a gyermekhitel összegének korlátozása és a pedagógusok jogállásáról szóló, sokat bírált törvény elfogadása. A kormánynak továbbra sem sikerült úrrá lennie a gazdasági nehézségeken. Az infláció júniusban még mindig 20,1 százalékos volt, az élelmiszerek pedig 29,3 százalékkal voltak drágábbak, mint egy évvel korábban - jelentette a Republikon.

A második legerősebb párt a DK, a harmadik pedig a Momentum stagnáló hat százalékkal. A többi párt közül csak a Mi Hazánk Mozgalom lépte át az öt százalékos parlamenti bejutási küszöböt. A bizonytalan szavazók aránya ebben a felmérésben elérte a 28 százalékot.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Fidesz, magyarország, OV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 14. 16:33, vasárnap | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.