2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. November 05. 16:28, csütörtök | Tech
Forrás: TECH

Két régi Nokiát éleszt fel a HMD

Két régi Nokiát éleszt fel a HMD

Jól ismert neveket támasztanak fel, visszahozva egy korábbi érát.

Tudvalévő, hogy az eredeti, finn cég egykori alkalmazottai egy új céget alapítottak, amely a HMD nevet viseli. A vállalat az olcsóbb telefonokra kíván fókuszálni, ennek eredményeként pedig újabb két hagyományos mobilról rántották le a leplet. Most érkezőben van egy további páros, amelyek hasonló elgondolásra épülnek.

A skandináv illetőségű Telia oldalán bukkant fel egy érdekes felsorolás, amelyben két, eddig nem látott Nokia-telefon is megjelenik. A nevek persze ismerősen csengenek, hiszen a Nokia 6300 és a Nokia 8000 annak idején jelen volt a piacon, méghozzá abban az időszakban, amely az eredeti iPhone bemutatkozását is magába foglalta. Akkoriban még egyértelműen a hagyományos, többnyire összecsukható kivitelben érkező mobilok uralták a piacot, a helyzet viszont mostanra teljesen megváltozott, bár ez nem tartja vissza a HMD-t attól, hogy újabb és újabb egyszerű példányokról rántsák le a leplet. A 6300 valószínűleg sokban hasonlít majd az eredeti típus külsőjére, nyilván annak egykori népszerűségére építenének, némileg nagyobb kijelzővel, 4G-eléréssel, valamint a Series 30+ vagy a KaiOS szoftveres platformmal.

Ami a Nokia 8000 telefont illeti, erről egyelőre nem sok technikai részlet bukkant fel, viszont nagy valószínűséggel az egykoron csúcskategóriás megoldás külalakját másolják le, nyilván itt is modern, ám többnyire kifejezetten visszafogott jellemzőkkel. A 6300 esetében megemlítik továbbá, hogy ez nagy valószínűséggel a korábban kiszivárogtatott Nokia Leo lenne, amely hetekkel ezelőtt már megkapta az amerikai FCC jóváhagyását, akkor pedig a WiFi 2.4G, egyetlen hátoldali kamera, valamint egy 1500 mAh-s akkumulátor szerepelt a felsorolásban.

A hivatalos bejelentésre néhány héten belül sort keríthetnek, így nem kell már sokáig várnunk a további részletekre és a kereskedelmi árakra.

Címkék: 6300, 8000, NOKIA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.