2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 23. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: DenníkN, TASR

Két plagizátorral bővült ma a szlovák politikai elit

Két plagizátorral bővült ma a szlovák politikai elit

Andrej Danko után szabadon. Ma újabb két másolt diplomamunkára derült fény a szlovák politikai elitben.

Petra Krištúfková (Sme rodina), akinek a múlt héten a kormány létrehozott egy kormánybiztosi posztot, de mivel kiderült, hogy 2009-ben Kočner jachján múlatta az időt, végül lemondott róla. Persze, a TASR-nek kijelentette, hogy semmiért sem érzi bűnösnek magát. Hozzátette, hogy Kočnerrel nem volt jóban és állítja, hogy a jelenleg börtönben ülő két gyilkosság megrendelésével és váltóhamisítással gyanúsított Kočner exfeleségével töltötte az időt az ominózus jachton. Ez a verzió azért is érdekes, mert az ügy médiában való megjelenéséig tagadott bárminemű kapcsolatot a maffiózóval. MelleslegKrištúfková több maffiózó felesége is volt, míg eljutott a politikáig. A Sme rodina elnökétől pedig gyermeke is van.

Miroslav Beblavý jött rá, hogy Krištúfková a szakolcai, elég rosszhírű egyetemen szerzett alapfokú diplomát 2019-ben. Ami szintén nagyon érdekes, hogy az iskola ökológiai intézetén szerezte a papírt, de szociális, családügyi témáról írt. A kormánypárti képviselő a diplomamunka 25 oldalából 16 oldalt a jól ismert ctrl+C - ctrl+V megoldással emelt be változtatás nélkül.

Az ellenzékben nagyon hangos Igor Matovič nem nagyon kommentálta Krištúfková ügyét. Krištúfková megkérdőjelezhető kapcsolatai esetében sem volt túlságosan bőbeszédű, annyival lezárta az ügyet, hogy ez Boris Kollár partjának a gondja.

Délutánra kiderült, hogy Boris Kollár diplomamunkája sem igazán kóser. A szintén a szakolcai egyetemen elkészített munka szintén javarészt másolat. A parlament elnöke követi elődjét, Andrej Dankot.

Érdekes lesz figyelni a fejleményeket. Lemond Boris Kollár az parlamenti elnöki posztról, vagy folytatódik az előző kormányokban megszokott “nyerd meg a választásokat és megtehetsz mindent” politizálás? Hol van most a mindig oly hangosan az igazságot és tisztességes politikát követelő Igor Matovič? Andrej Dankot annak idején tolvajnak nevezte. Jogosan. Ugyanolyan tolvaj, mint Krištúfková, vagy Kollár.

(lev)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.