2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 10. 12:09, szerda | Bulvár
Forrás: TASR / Rendőrség

Két köbméter trágyát szórt a Kormányhivatal elé a volt iskolaügyi miniszter

Két köbméter trágyát szórt a Kormányhivatal elé a volt iskolaügyi miniszter

POZSONY, március 10. – A Pozsony kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított a Kormányhivatal előtti köztér beszennyezése ügyében. A rendőrség közösségi oldalán tette közzé a nyilatkozatot.

Szintén közösségi oldalán vallotta be Juraj Draxler ex-miniszter, hogy ő a felelős. A rendőrök a szerda reggeli órákban kapták a bejelentést, miszerint a Kormányhivatal előtti járdára valaki két köbméter trágyát szórt. „A közterület szennyezésével kapcsolatos ügyet már vizsgáljuk, a felelőtlen elkövető 100 eurós büntetésre számíthat,” írja a rendőrség.

A felelős hamar meglett. Juraj Draxler volt iskolaügyi miniszter közösségi oldalán vállalta a felelősséget cselekedetéért. Elmondása szerint ez a kormányellenes aktivitások éjszakája volt. „Szimbolikusan leblokkoltuk a minisztériumokat, a bejáratokra láncokat kötöttünk. A Duna fölé egy Igor Matovičot ábrázoló bohócfigurát engedtünk fel, nagyobbat, mint a múltkor. A miniszterelnök portája elé pedig trágyát hoztunk. Ő nap mint nap belénk törli a lábát, a kölcsönkenyér visszajár,” írja Draxler.

Hozzátette, hogy egyébként a konfliktusokat disztingváltan kell oldani, de vannak politikusoka, akikkel egyszerűen nem lehet szót érteni. „Ez a kormány úgy működik, mint azelőtt egyetlen sem – nem tiszteli az alapvető stábkultúrát, úgy hoznak döntéseket, hogy hogy nem készül okozati tanulmány, a határozatokat pedig gyakran a rendeletek elfogadása után írják. Sok rendelkezés az alkotmányellenesség határán mozog, a kommunikáció katasztrofális,” magyarázta tettét Draxler.

Címkék: Draxler, matovic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.