2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 14. 10:00, kedd | Kzélet
Forrás: tasr

Készen állsz, hogy igent mondj?

Készen állsz, hogy igent mondj?

Február 14-én, kedden kezdődik a Szlovák Vöröskereszt Valentin-napi csepp című kampánya, amely március 10-ig tart.

Ha teheted, kérlek tedd meg! Sok olyan beteg van, akinek vérre van szüksége – mondta Aneta Parišková véradó nagykövet.

Február 14-én, kedden kezdődik a Szlovák Vöröskereszt Valentin-napi csepp című kampánya Szlovákiában, amely március 10-ig tart. Célja a véradók megszólítása, főként azokat szeretnék elérni, akik első alkalommal adnak vért.

„A Valentin-napi vércsepp kampány 28 éve, mindig februárban emlékeztet bennünket a rendszeres véradás szükségességére” – magyarázta a Vöröskereszt szóvivője. Az idei kampány szlogenje: „Készen állsz, hogy igent mondj?”

A Szlovák Vöröskereszt felhívja a véradók figyelmét, hogy a véradásra ne üres gyomorral érkezzenek. „A véradást megelőző napon célszerű egészségesen reggelizni, és gondoskodni a kiegyensúlyozott táplálkozásról és folyadékbevitelről” – magyarázta a Vöröskereszt.

Bárki lehet véradó, aki 18 és 60 év közötti, legalább 50 kilogramm testsúlyú és megfelel az alapvető egészségügyi követelményeknek. A férfiak háromhavonta, a nők négyhavonta adhatnak vért.

A véradásra online is lehet jelentkezni a weboldalon vagy mobilalkalmazáson keresztül. Az érdeklődők a redcross.sk weboldalon találhatják meg a véradópontok listáját. A véradásra vonatkozó összes aktuális irányelv megtalálható a www.ntssr.sk weboldalon.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.