2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2022. Január 13. 23:55, csütörtök | Sport
Forrás: Nyitókép: Ripost

Kellemetlen meglepetés: a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott az EB nyitómeccsén

Kellemetlen meglepetés: a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott az EB nyitómeccsén

Nagy meglepetésre nem a papírforma érvényesült a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság nyitómérkőzésén, ahol a favorit magyar válogatott 31-28-as vereséget szenvedett Hollandia csapatától.

A magyar csapaton látni lehetett az otthoni pálya okozta nyomást – a fiúk rengeteg hibával játszottak, a döntő pillanatokban többször is feleslegesen veszítették el a játékszert. A fájó vereségre szinte senki nem számított, papíron ugyanis a magyar válogatott volt az erősebb. Ez azonban semmit nem vesz el a hollandok érdeméből, akik szinte a meccs elejétől kezdve kontrollálni tudták a pályát, nem beszélve a kapus által bemutatott bravúrok tömkelegéről. A félidő felére 9-4, majd a 20. percre 10-5 volt az ellenfél javára. Mikler Roland helyett Székely Márton jött a kapuba, ezzel valamelyest sikerült stabilizálni hátul a játékunkat, kapusbravúrok is voltak, de ez is csak arra volt elég, hogy az első félidő utolsó két percében háromgólos hátrányra zárkózzunk.

Nem ez volt a válogatott történetének legjobb első félideje, a sokkal esélytelenebb Hollandia 13-10-re vezetett harminc perc játék után. A második félidő elején mutatott játék aztán ismét reménykedésre adott okot, hiszen a magyar csapat kétszer is emberhátrányból tudott gólt szerezni – ezzel fel is jöttünk egy gólra. A védelem azonban szinte az egész meccsen ementáli sajtra hasonlító alakot vett fel, így a 40. percben már ismét néggyel mentek a hollandok. A mérkőzés végéhez közeledve ismét felcsillant a reménysugár: a magyar csapat kettős emberelőnybe került, sőt egy ponton, 28-28-as állásnál végre utol is érte a holland válogatottat, de a védelem csődje miatt ez a lehetőség is elúszott. A mérkőzés hazai legjobbja Lékai Máté volt, de egyedül ő sem húzhatta el a csapatot a győzelemig.

Vereséggel nyitott az MVM Dome és a magyar válogatott is, 31-28 lett a vége oda. Reméljük, a következő mérkőzést már egy feljavult defenzívával kezdi meg a nemzeti csapat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 15. 19:33, szombat | Sport

Somorja: Zalka Csaba a koronavírus-fertőzés után edzésbe állt

Jó hír, hogy a somorjai kajakos, Zalka Csaba ismét edzhet, hiszen a sportoló még 2021 év végén kapta el a koronavírust – így pedig kihagyni kényszerült.

2022. Január 14. 16:31, péntek | Sport

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

A szerb teniszezőnek másodszor is törölték a vízumát, így maradhat oltatlanul Ausztráliában. A jelenlegi állás szerint a bíróság vasárnap tárgyal a sportoló vízumának ügyében.

2022. Január 14. 16:26, péntek | Sport

Somorjai kosárlabda: Slama Angelikát ismét műteni kell

Nem kedvez a szerencse Slama Angelikának. A somorjai SKK női kosárlabdacsapat neveltje ismét kénytelen kés alá feküdni. A hírről a somorja.sk városi portál adott tájékoztatást.

2022. Január 13. 00:41, csütörtök | Sport

Női kosárlabda: Orosz Szabina remek játékával verte az UNI Győr a ligaelső Sopront

A somorjai Orosz Szabina vezette UNI Győr női kosárlabdacsapata kétvállra fektette az addig veretlen Sopront a forduló leginkább várt mérkőzésén.