2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Augusztus 26. 22:28, péntek | Sport
Forrás: samorin.sk/hu

Kayak-kenu: Zalka Csaba egy percet sem pihent

Kayak-kenu: Zalka Csaba egy percet sem pihent

Megérkezett haza, Somorja városába az Európa-bajnokságon ezüstérmes Zalka Csaba. Gondolhatná az ember, hogy egy ilyen kimerítő versenysorozatot követően csak pihennie van kedve az embernek.

De nem Zalka Csabi, aki csak pár órát töltött otthon, a jövő hét végén ugyanis egy újabb nívós versenyen vesz részt. “Úgy néz ki, mint a gyémánt. Számomra óriási az értéke,“ mosolygott Zalka Csaba, miközben szemével a Münchenben szerzett ezüstérmet pásztázta. A kajaknégyesben az Európa-Bajnokságon a második helyen érkezett a célba. Göröngyös volt az út az ezüstig. A hajú pénteken az előfutamból nem jutott be egyenesen a döntőbe. ,,Rosszul rajtoltunk. Az ötszázméteres verseny nagyon gyors, nincs idő javítani. Bevallom, nehéz órák következtek a negyedik hely után. Mindenki érmet várt tőlünk és az EB-n az első lépés nem jött ki. Rosszul aludtam az éjjel, csak öt órára sikerült lehunynom a szemem. Tudtuk, hogy szombaton be kell bizonyítanunk a tudásunkat. Újabb javításra már nem lesz lehetőség,“ folytatta Csabi.

A szlovák egység nagy előnnyel megnyerte az elődöntőt. Az éremért folyó versenyen ugyan a táv első felében csak hatodik volt, de fantasztikus hajrájának köszönhetően a második helyen érkezett a célba. ,,Ezzel az eredménnyel maximálisan elégedettek lehetünk. Végre megmutattuk, mire is vagyunk képesek. Mindenki több mint száz százalékot tett bele. Milliméterek döntöttek,“ jegyezte meg a fiatal kajakos, aki nagyon szépen köszöni a somorjaiaknak, akik szorítottak neki.

Míg a kollégái már pihennek, Csabi keményen dolgozik a pozsonyi Zemník kajak – kenu sportközpontban. A jövő hét végén elindul az U23-as világbajnokságon a K1 500 méteren. ,,Szeged közel van és nagyon szeretem az ottani pályát. Nagyon régen versenyeztem ebben a számban, nem tudom, mit várhatok magamtól. Főleg úgy, hogy a VB-n jelen lesznek öten, akik Münchenben döntősök voltak,“ zárta le Zalka Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.