2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. December 14. 12:05, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Városháza, dunaszerdahelyi.sk

Karácsonykor változik a dunaszerdahelyi szemételszállítási harmonogram

Karácsonykor változik a dunaszerdahelyi szemételszállítási harmonogram

Karácsony első és második napján (december 24-25.) változik a szemételszállítási rend Dunaszerdahelyen.

Erre a dunaszerdahelyi.sk portál hívta fel a figyelmet, miután a városháza illetékes osztálya közleményben jelezte a változást.

A portált Inczédi Gábor tájékoztatta, aki a város műszaki osztályának munkatársa. Az FCC Slovensko Kft a karácsonyi ünnepek miatt módosította elszállítási harmonogramját, mely szerint a december 24-i (csütörtök) gyűjtés december 26-án (szombat), míg a december 25-i (péntek) december 27-én (vasárnap) valósul meg (azon családi házakat és cégeket érinti, amelyekre vonatkoznak az adott dátumok). Az érintett utcákat a héten szórólapos formában is értesítik.

A városháza és az FCC Slovensko Kft is köszöni a lakosság türelmét és megértését.
A város és a cég egyaránt felhívja a figyelmet a hulladék megfelelő szelektálására, hiszen karácsony után az ajándékok dobozai és csomagolásai általában a szemetesben végzik.

„Ne tegyék egy zsákba a műanyagot, a papírt, az egyéb háztartási hulladékot - Önöknek ez csak néhány percnyi plusz munkát jelent. A sárga kukába tegyék a műanyag csomagolást, a fóliát, az összetaposott műanyag palackokat, de ide kerülhet a polisztirol habcsomagolás is. A dobozok - szétnyitva - a többi papír alapú hulladékkal együtt a papírgyűjtő edénybe valók. Ha látja, hogy a gyűjtőedény megtelt, kérjük, ne hagyják a kuka mellett a papírrakást, mert a szél könnyedén belekap és beterítheti az egész környéket. Itt jegyezzük meg, hogy a családi házaktól a papírt december 14-én gyűjtik össze, majd az új évben január 11-én - addigra a karácsonyi csomagolást is elő lehet készíteni elszállításra,” áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.