2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 13. 18:03, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Kažimír válaszolt az őt ért vádakra

Kažimír válaszolt az őt ért vádakra

Peter Kažimírt, a Nemzeti Bank kormányzóját korrupcióval vádolják, ő mégsem készül lemondani posztjáról – derült ki Kažimír reakciójából, amelyet Zuzana Čaputová államfőnek címzett.

A köztársasági elnök korábban egy bejegyzésben jelezte, hogy a kormányzó helyében fontolóra venné a lemondást. Kažimír igazságtalannak tartja a vádakat, valamint tisztázni szeretné a nevén esett foltot. A volt pénzügyminiszter az államfő szavaira úgy ragált, hogy a vádaknak semmi köze a Nemzeti Bankhoz. „Panasszal fogok élni a vádemelés ellen. Nem követtem el semmilyen bűntényt és kormányzói feladataimat továbbra is felelősségteljesen látom majd el,” mondta.

Hozzátette, tiszteletben tartja az államfő által felsorolt értékeket és megérti az álláspontját. „Érzem a bőrömön a vádemelés súlyát, azonban ezt igazságtalanságnak tartom. Mindent megteszek, hogy tisztázzam a nevem és megvédjem az intézményt, amelyet képviselek,” pontosított. Zuzana Čaputová szerdán azt nyilatkozta, hogy amennyiben ő volna a Nemzeti Bank kormányzójának helyében, úgy az intézmény méltóságának érdekében elgondolkodna a lemondáson. Hozzátette, tiszteletben tartja az ártatlanság vélelmét, ítéletet pedig csak a bíróság mondhat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 21:22, kedd | Kzélet

Hihetetlen, mennyien hisznek a zsidókkal kapcsolatos összeesküvés-elméletekben

Az antiszemita előítéletek az EU keleti országaiban és Görögországban a legerősebbek. Mindez egy felmérésből derült ki, amelynek eredményeit a kedden tartott Európai zsidó szövetség éves konferencián tettek közzé.

2021. Október 10. 21:17, vasárnap | Kzélet

Babiš gyorsan meggondolta magát: mégis marad a politikában

Andrej Babiš, cseh kormányfő vasárnap azt nyilatkozta, hogy amennyiben mozgalma ellenzékbe kerül, úgy ő biztosan marad a Parlamentben. Egy héttel ezelőtt ebben az esetben még távozott volna.

2021. Október 09. 11:25, szombat | Kzélet

Lépcsőzetes jogfosztás?

Nehéz lenne azt mondani, hogy korunk politikai folyamatait és döntéseit ne jellemezné szinten minden szempontból egy bizonyos, sokszor már szélsőséges megosztottság.

2021. Október 04. 15:17, hétfő | Kzélet

Babiš beismerte, hogy offshore cégeken keresztül vásárolt franciaországi ingatlanokat

Andrej Babiš, cseh miniszterelnök beismerte, hogy 400 millió cseh korona értékben vásárolt 16 franciaországi ingatlant. A tranzakcióra a Pandora-iratokban leírt adatok derítettek fényt.