2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Június 02. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: tasr.sk

Júniustól 32 határátkelő nyílik meg, 12 helyen elérhető az e-karantén

Júniustól 32 határátkelő nyílik meg, 12 helyen elérhető az e-karantén

Megnyitották a személyforgalom és a 7,5 tonnánál könnyebb tehergépjárművek előtt a szlovák-magyar határt a Rárós (Rároš)-Rárospuszta átkelőnél és a szlovák-cseh határt a személyforgalom előtt a szakolcai kikötőnél.

Június 2-tól újra járni fog a teherkomp Párkány és Esztergom között – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Barbara Túrosová, a belügyminisztérium szóvivője. Összesen 32 közúti és folyami határátkelőhely nyílik meg újra júniustól.

Összesen 12 átkelőnél lehet átlépni a határt az e-karantén applikációval. Ausztria felől a Ligetfalu (Petržalka)-Berg és a Járfalu (Jarovce)-Kittsse átkelőnél, Magyarország felől a Dunacsún (Čunovo)-Rajka, Ipolyság (Šahy)-Parassapuszta, (Miglécnémeti) Milhosť-Tornyosnémeti, Lengyelország felől a Vyšný Komárnik-Barwinek és a Trstená Chyžné, Ukrajna felől a Felsőnémeti (Vyšné Nemecké)-Ungvár (Užhorod), Csehország irányából pedig a Drétoma (Drietoma)-Starý Hrozenkov, Brodské-Břeclav, Svrčinovec-Mosty u Jablunkova és a Makov-Bílá Bumbálka átkelőnél van erre lehetőség.

A kormány június 26-ig meghosszabbította az ellenőrzést a határokon. „165-300 euró pénzbírság szabható ki arra, aki nem a kijelölt átkelőn akar átmenni a határon" - figyelmeztet a minisztérium.

Címkék: határ, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.