2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 11. 15:00, csütörtök | Világ
Forrás: europskenoviny.sk, reuters

Július 1-től nyitná külső határait az EU

Július 1-től nyitná külső határait az EU

Josep Borrell az EU külügyi és biztonsági főképviselőjének elmondása szerint a koronavírus-járvány miatt lezárt külső határokat július 1-től lehetne fokozatosan kinyitni - írja az europskenoviny.sk

A főképviselő a fokozatos és részleges határnyitást részesítené előnyben. Tehát, csak olyan országok esetében enyhítenének a beutazási korlátozásokon, ahol a járványhelyzet ezt elhetővé teszi.

A jelenlegi rendelet szerint június 15-ig csak elengedhetetlen esetekben lehet átlépni az Unió határait, de több ország jelezte, hogy meghosszabbítaná a határzárat július végéig.

Korábban Ylva Johansson az EU belügyeiért felelős biztosa úgy nyilatkozott, hogy a schengeni térségben legkésőbb június végén állhat vissza a rend. A koronavírus terjedésének megállítása érdekében az térség 26 állama állította vissza határain az ellenőrzést.

Időközben Lengyelország is bejelentette, hogy június 13-tól megnyitja határait. A nyitás egyelőre az EU országaira vonatkozik - közölte a Reuters. Tehát szombattól Magyarország, Ausztria és Csehország után Lengyelország irányába is korlátozások nélkül elhagyhatjuk az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.