2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2020. Június 11. 15:00, csütörtök | Világ
Forrás: europskenoviny.sk, reuters

Július 1-től nyitná külső határait az EU

Július 1-től nyitná külső határait az EU

Josep Borrell az EU külügyi és biztonsági főképviselőjének elmondása szerint a koronavírus-járvány miatt lezárt külső határokat július 1-től lehetne fokozatosan kinyitni - írja az europskenoviny.sk

A főképviselő a fokozatos és részleges határnyitást részesítené előnyben. Tehát, csak olyan országok esetében enyhítenének a beutazási korlátozásokon, ahol a járványhelyzet ezt elhetővé teszi.

A jelenlegi rendelet szerint június 15-ig csak elengedhetetlen esetekben lehet átlépni az Unió határait, de több ország jelezte, hogy meghosszabbítaná a határzárat július végéig.

Korábban Ylva Johansson az EU belügyeiért felelős biztosa úgy nyilatkozott, hogy a schengeni térségben legkésőbb június végén állhat vissza a rend. A koronavírus terjedésének megállítása érdekében az térség 26 állama állította vissza határain az ellenőrzést.

Időközben Lengyelország is bejelentette, hogy június 13-tól megnyitja határait. A nyitás egyelőre az EU országaira vonatkozik - közölte a Reuters. Tehát szombattól Magyarország, Ausztria és Csehország után Lengyelország irányába is korlátozások nélkül elhagyhatjuk az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 18:49, csütörtök | Világ

Covid-tagadó bejegyzés miatt törölték egy lengyel párt facebook-fiókját

Hatalmas a botrány Lengyelországban, miután a legnagyobb közösségi platform törölte az ellenzéki Konföderáció párt profilját. Az ok egy Covid-tagadó bejegyzés közzététele volt.

2022. Január 13. 17:17, csütörtök | Világ

Oltásellenes tüntetők ostromolják a bolgár parlamentet

Többezren tüntettek Szófiában a törvényhozás épülete előtt. Az oltást és a korlátozásokat ellenző tömeg a kötelező egészségügyi igazolvány eltörlését követeli.

2022. Január 13. 08:00, csütörtök | Világ

USA: Úgy tűnik, mégis indul versenyjogi eljárás a facebook ellen

Legalábbis erre enged következtetni az a információ, miszerint az ügyet tárgyaló kerületi bíró a második, már módosított beadványt befogadta.

2022. Január 12. 20:13, szerda | Világ

Ezen a napon: december 12. – 144 éve született Molnár Ferenc

December 12.-én magyar vonatkozásban elsőre talán mindenkinek a II. Világháború és a Don-kanyarnál elszenvedett súlyos vereség ugrik be, mi legjelesebb eseményként mégis Molnár Ferenc születésnapját választottuk.