2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Július 30. 12:28, péntek | Világ
Forrás: Blockonomi

Jordan Belfort: szigorúbban kell szabályozni a kriptovalutákat

Jordan Belfort: szigorúbban kell szabályozni a kriptovalutákat

A Wall Street farkasa szerint sokkal komolyabb és szigorúbb előírásokkal kell regulálni a kriptovaluták piacát.

Jordan Belfort amerikai bróker és tőzsdeügynök, aki arról ismert, hogy különböző csalások és hamis értékpapírokkal való kereskedelem révén több mint 21 millió amerikai dollárt keresett. A férfi élete és az arról írt könyv ihlette a Martin Scorsese által rendezett és Leonardo DiCaprio főszereplésével készített A Wall Street farkasa című filmet. A szakember ugyanis a tevékenysége idején kiérdemelte ezt a címet.

Belfort az 1990-es esztendőkben olcsó részvényekkel szerzett vagyont, mielőtt 1998-ban értékpapír-csalások és pénzmosás miatt jogerősen több év letöltendő börtönre ítélték. Az egykori bróker és tőzsdeügynök napjainkban motivációs trénerként dolgozik és kriptovalutákba fektet. A férfi a Coindesk nevű platformnak nyilatkozott és többek között arról beszélt, hogy rendkívül nagy szükség lenne a virtuális fizetőeszközök masszív szabályozására.

A Wall Street farkasa kiemelte, hogy a szabályozásokkal szembeni félelmek indokolatlanok és azokból a bitcoin és az úgynevezett stablecoinok (olyan digitális pénzek, amelyek értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve, ezáltal elkerülhetők a nagy árfolyamváltozások) egyértelműen profitálnának. Ez volt korábban a helyzet az értéktelennek nevezett kötvények piacán is, amely pont a szabályozásoknak köszönhetően erősen növekedett.

A szakember ugyanakkor a Tether nevű stablecoint, amelyet jelenleg az Amerikai Egyesült Államok pénzügyi hatóságai is vizsgálnak, csalásnak nevezte és kijelentette, hogy sokkolta, hogy eddig a hivatalok milyen kevés jogi lépést tettek a kriptovaluta ellen. Belfort emellett kritizálta a bitcoin és az Ethereum árfolyamával szemben kitűzött, részben nem realisztikus célokat is, amelyeket szerinte arra használnak fel, hogy fenntartsák a digitális pénzekkel kapcsolatos őrületet. Az egykori bróker és tőzsdeügynök kifejtette, hogy ő mind a két kriptovalutába beruház.

A férfi végül azt prognosztizálta, hogy a bitcoin árfolyama az év végére 45 000 és 70 000 amerikai dollár között lesz, míg az Ethereumé 3700 és 4500 amerikai dollár között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.