2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 21. 21:54, hétfő | Életmód
Forrás: Figeczky E. / -BG-

Jógaterápia - más, mint a klasszikus jóga?

Jógaterápia - más, mint a klasszikus jóga?

Bogi kollégánk Életmód rovatának következő részében a jógára, egészen pontosan annak egy specifikus elemére, a jógaterápiára összpontosítunk. Kezdjük a legelején: valójában mi a jóga?

A jóga alapvetően arra szolgál, hogy általa megismerjük önmagunkat és a világot. Segít minden ember számára abban, hogy fejlődést érjen el fizikai, mentális, érzelmi és spirituális síkon. Ehhez kaphatod meg a segítséget, ha elkezdesz jógázni és oktatóddal elbeszélgetve, ő segíthet neked elindulni ezen az úton, iránymutatást adva hozzá.

A jóga egy összetett dolog. Maga a szó összekapcsolódást jelent minden létező forrásával, ami mindenki számára mást jelenthet. Lehet ez Isten, vagy egy felsőbb erő, akármi, amiben te hiszel. A jógát nem lehet önmagában csak mint testmozgást értelmezni, hiszen ettől sokkal több van benne. A jóga inkább egy életszemlélet, ami ha elfogadod, irányt ad számodra.. Irányt mutathat neked fizikai-lelki-szellemi síkon és segít fejlődni ezeken a területeken.

A jógának több célja van, ezek a következők:

- a testi egészség fenntartása,

- megtanulni általa a test működéseinek, késztetéseinek kontrollálását,

- a szellemi egyensúly, a belső béke elérése,

- az önismeret és Isten megismerése.

A jóga és a jógaterápia ugyanarról a tőről fakad. A jógát terápiaként is használhatjuk, ami szinte teljesen megegyezik a jógával, annyiban különböznek, hogy a terápiás foglalkozások mindig egy adott területen előforduló betegségek megelőzésére és a kialakult betegségek kezelésére, visszafordítására irányulnak.

Megelőzés és termékenység

A jógaterápiák közül a legjellemzőbb a gerincterápiás jóga és a női jógaterápia. A gerincterápia a gerinccel kapcsolatos elváltozásokat segít megoldani és megelőzni, a női jógaterápia pedig nagyon jó hatással van minden női betegségre, gondolok itt a menstruációval kapcsolatos problémákra, a petefészek, méh elváltozásaira, vagy akár a termékenység befolyásolására.

A gerincterápiás jóga az egyik szívügyem. Sajnos szinte minden korosztálynál elég rossz állapotban van a hátizomzat. A mai modern életvitel elvitt minket abba az irányba, hogy rengeteget ülünk és sajnos közben még rosszul is tartjuk magunkat. Ez már megfigyelhető a kis iskolás korosztálynál, akik tagjai felnőve tapasztalni fogják a gerincre jellemző panaszokat és betegségeket. Ilyen például a gerincferdülés, a rossz tartás, a hátfájás, a derékfájás, vagy a gerincsérv.

Ha valamilyen betegségre keresel megoldást, vagy előre látó vagy és szeretnéd megelőzni a kialakulását, akkor javaslom, hogy próbáld ki a jógaterápiát. Rendszeres gyakorlással hamarosan érezni fogod a jótékony hatásait és megérkezik a javulás az érintett problémás területen. Egyre több stúdióban találhatsz csoportos terápiás- vagy magán jóga órára lehetőséget. Jó gyakorlást és élményekkel teli felfedező utat kívánok a jóga csodás birodalmába.

-BG-

Forrás: Figeczky Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.