2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. Május 27. 13:21, szerda | Életmód
Forrás: Hospodárske noviny

J.K.Rowling ingyen olvasható mesekönyvet ír, sőt...

J.K.Rowling ingyen olvasható mesekönyvet ír, sőt...

J.K. Rowling egy új mesekönyvön dolgozik, az első két fejezet már ingyenes elérhető az interneten. Így biztatja a gyerekeket, hogy a járvány ideje alatt olvassanak.

A mesekönyvet ajánlja minden gyereknek, aki a karantén miatt nem tudja másképp beszerezni, de azoknak is, akik ezekben a nehéz időkben térnek vissza az iskolapadba.

Az 54 éves nagy sikerű brit írónő új műve teljesen független a Harry Potter könyvektől, a címe The Ickabog, és egy gyerekeket felfaló szörnyetegről szól.

Rowling július 10-től minden nap legalább egy, de akár három fejezetet is publikálni fog a könyvből. Az illusztrációt az olvasóira bízza, arra kéri őket, küldjék be rajzaikat, hogy a novemberben esedékes nyomtatásnál már ezek a képek díszítsék a könyvet. A befolyt összeget a koronavírus által leginkább sújtott csoportoknak segítő szervezetek ajánlja fel.

A gyermekeket felfaló szörnyeteg ötlete a világhírű Harry Potter regény írása közben született meg, eleinte saját gyermekeinek írta őket, de pár hete ismét előkerültek a fiókból. Az íróno elmondta, Ickabog története az igazságról és a hatalommal való visszaélésről szól.

A Harry Potter könyvekből több mint 500 millió példány kelt el, közel 70 nyelvre fordították le őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.