2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 06. 17:12, vasárnap | Rendőrségi
Forrás: iDNES.cz

Jeseníky: Százharmincan ragadtak egy sífelvonón

Jeseníky: Százharmincan ragadtak egy sífelvonón

Több mint száz ember került bajba vasárnap a csehországi Přemyslov síközpontban, amikor az egyik felvonó hirtelen megállt és nem ment tovább.

A rémült síelőket a hegyi mentőalakulat és a Tűzoltóság embereinek sikerült evakuálniuk, az iDNES portál szerint senki nem sérült meg az incidens során. Az eddigi információk alapján mindenkit sikerült lehozni, de voltak, akik két órán át rostokoltak a beragadt felvonón.

„Bejelentést kaptunk egy fennakadt sífelvonóról a Přemyslov-i síközpontból. Senki nem sérült meg. Egyeseket már sikerült lehoznunk,” nyilatkozta az eset közben egy korábbi időpontban Petra Varhaňová, az olomouci rendőrség szóvivője. A tűzoltók által közzétett információk szerint a Loučná nad Desnou falucska területén található lanovkán mintegy 130 ember rekedt fenn, negyven személyt a Tűzoltók és a hegyimentők hoztak le. Jaroslav Podzimka pályaigazgató szerint a felvonó technikai okok miatt állt le. „A fékek meghibásodása miatt leállt a bal és a jobb motor is. A kabinok egy részét le tudtuk engedni manuálisan, a többi sízőt hegymászótechnikával mentettük ki,” mondta az iDNES.cz-nek a síközpont igazgatója.

Címkék: csehország, lanovka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.