2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Június 11. 19:00, csütörtök | Életmód
Forrás: tasr

Javulunk az újrahasznosításban

Javulunk az újrahasznosításban

A hulladék újrahasznosítása 39%-ra emelkedett a tavalyi év során, a legnagyobb fejlődés a biológiailag lebomló hulladék területén volt megfigyelhető – derül ki a Környezetpolitikai Intézet (IEP) közleményéből.

A települési hulladék újrahasznosítása 39%-ra emelkedett a tavalyi évhez képest, a legnagyobb fejlődés a biológiailag lebomló hulladék területén volt megfigyelhető – derül ki a Környezetpolitikai Intézet (IEP) közleményéből.

A 2018-as adatokhoz képest 24%-kal emelkedett az biológiailag lebomló hulladék újrahasznosítása, 16%-kal több műanyagot és 8%-kal több üveget sikerült ismételten felhasználni. Az elemzők hangsúlyozták, hogy az elmúlt évekhez képest kevesebb papírt hasznosítottunk újra, mindössze 4%-kal többet, mint korábban.

A tavalyi évhez képest a települési hulladék újrahasznosítása növekvő tendenciát mutat, 36-kal sikerült jobban teljesíteni. A másik oldalon viszont lassult az újrahasznosítás, aminek az oka a fémhulladék feldolgozásának megszakítása. Az intézet szakértői elmondták, 2017-ben a fémhulladék a feldolgozott települési hulladék 40%-át tette ki.

Címkék: elemzés, hulladék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.