2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Február 20. 15:39, hétfő | Világ
Forrás: aktuality.sk

Japán 5,5 milliárd dolláros segélyt ígér Ukrajnának

Japán 5,5 milliárd dolláros segélyt ígér Ukrajnának

Japán csatlakozott azokhoz a nyugati országokhoz, amelyek az ukrajnai orosz invázió után szigorú szankciókat vezettek be Moszkvával szemben.

Japán további 5,5 milliárd dolláros pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának – jelentette be hétfőn Kisida Fumio japán miniszterelnök.

„Továbbra is szükség van azoknak az embereknek a segítésére, akiknek megélhetését tönkretette a háború, és újjá kell építeni az elpusztult infrastruktúrát. Úgy döntöttünk, hogy további 5,5 milliárd dolláros pénzügyi támogatást nyújtunk” – mondta Kishida. Ezért a kormány a parlamenttől kérni fogja a "vonatkozó törvények és szabályok módosításának" jóváhagyását.

Japán csatlakozott a nyugati országokhoz, amelyek szigorú szankciókat vezettek be Moszkvával szemben, és humanitárius segélyt nyújtottak Kijevnek Ukrajna orosz inváziója után.

Kishida azt is bejelentette, hogy pénteken videokonferenciát tart a világ hét legfejlettebb országát tömörítő csoport (G7), amelyen részt vesz Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is. Február 24-én, pénteken lesz egy éve annak, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A G7 csoport Németországból, az Egyesült Államokból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Kanadából és Japánból áll.

forrás: aktuality.sk

Címkék: G7, Japán, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.