2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 22. 17:48, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: somorja.sk / Nagyszombat megye

Januártól kedvezményesen utazhat, aki elővételben vásárol buszjegyet

Januártól kedvezményesen utazhat, aki elővételben vásárol buszjegyet

Az elővétel és a zónatarifák bevezetésének köszönhetően egyszerűbb és olcsóbb lesz az utazás az új év elejétől Nagyszombat megye helyközi autóbusz-járatain - írja a megye.

A kedvezményeket elsősorban a rendszeresen autóbuszokkal utazó lakosok élvezhetik. A rendszer az új év első napján lép érvénybe. Az előfizetett időkereten és a meghatározott zónán belül az utasok korlátozások nélkül használhatják majd fel az elővételben megvásárolt buszjegyet.

Az elővételben váltott buszjegyek hatálya 7, 30, 90 vagy 365 nap lesz.

Az utasoknak alkalmuk nyílik kiválasztani azt a zónatarifát, amelyen belül utazni fognak. A megállók, állomások mindegyike egy-egy ilyen zónába lesz besorolva. Elérhető lesz a teljes hálózatra érvényes jegy is, amelyet korlátozás nélkül, bármely járaton felhasználhatunk majd.

A kínálatban alap, kedvezményes és átruházható menetjegy is szerepel majd, amely nem konkrét személyre szól, tehát családok vagy munkahelyi közösségek is felhasználhatják.

Az új rendszer bevezetését követő első évben a Nagyszombat megyei önkormányzat kedvezményt kínál a teljes hálózatra érvényes buszjegyekre. Ebben az időszakban lesz elérhető a diákok számára a 180 napos, speciális áron forgalmazott jegy.

Az elővételben forgalmazott buszjegyet az elektronikus közlekedési chipkártyán lehet eltárolni. Azok, akik már rendelkeznek ilyennel, egyszerűen, az autóbusz-közlekedési vállalatok online e-shopjain vagy ügyfélpontjain válthatnak ilyen jegyet, amelyet később a buszvezetőknél lehet megújítani. Új chipkártyát az autóbusz-közlekedési vállalatok ügyfélpontjain, árusítóhelyein lehet igényelni.

Részletesebb tájékoztatás itt érhető el.

Forrás: a Nagyszombat megyei önkormányzat honlapja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.