2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2022. Április 16. 19:09, szombat | Sport
Forrás: samorin.sk

Jakubík Gábor leteszi az evezőt

Jakubík Gábor leteszi az evezőt

A harminckét éves somorjai sportoló éppen a születésnapján jutott döntésre, bár a visszavonulás gondolata egy ideje már a levegőben lógott. A hírt a somorja.sk városi portál tette közzé.

A somorjai kajakos Jakubík Gábor (kajakosok nagy családjának a körében a ,,Simpson“), aki a pályafutása során többszörös világ, és Európa-bajnoki címet szerzett, magasan jegyzett nemzetközi versenyeken több tíz érem tulajdonosa, befejezte a pályafutását.

,,Kétezerben történt, mikor tíz éves voltam, édesapám kihozott a csölösztői csónakházba. Ekkor láttam életemben először kajakosokat edzés közben. Azonnal tudtam, hogy ez a sport iránti kíváncsiság, szeretet, győzni akarás tovább fog tartani, mint az eddig kipróbált többi sportnál!

Azóta eltelt 22 év. Ma ünneplem a 32. születésnapomat és úgy döntöttem, hogy vége,” kezdet a somorjai Simpson. ,,Ez idő alatt, a kajakozás több jó dolgot hozott az életembe mint eddig bármi más, de ugyanakkor kijutott a rosszból is. Győzelem, veszteség, fegyelem, csalódás, eufória, stressz, szerencse, öröm, fájdalom, áldozat, tapasztalat, emberek (jók és rosszak)… Ami azonban a legfontosabb, a kajakozásnak köszönhetem azt az embert, aki ma vagyok!”

,,Hálával tartozom az összes edzőmnek a türelmükért, és hogy mindig mutatták az utat a helyes irányba. Családomnak és barátaimnak, hogy a legnehezebb időkben is mellettem voltak, még akkor is mikor tényleg nehéz volt velem. Eljött azonban az idő, hogy letegyem a lapátot, átadjam a lehetőséget a fiatalabbaknak, és elinduljak egy új hivatás irányába. Ez az irány, nem tér el sokban az élsporttól. Irány, mely utat mutat fiataloknak és időseknek a sportban, egészséges életmódban és persze regenerációban,” zárta le Jakubík Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.