2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 16. 10:10, hétfő | Világ
Forrás: ISW • HVG

ISW: Az orosz erők állítólag feladták az ukrán csapatok bekerítésének tervét

ISW: Az orosz erők állítólag feladták az ukrán csapatok bekerítésének tervét

Az orosz hadsereg inkább Szjevjerodonyeck városának elfoglalására összpontosít a továbbiakban.

A Donyeck és Izjum között tartózkodó ukrán csapatok bekerítésének nagyszabású tervét valószínűleg már teljesen feladták - írja a Institute for the Study of War nevű amerikai agytröszt. Oroszország valószínűleg a luhanszki közigazgatási terület teljes elfoglalását helyezi előtérbe - áll az értékelésben.

Ez azért fontos, mert annak ellenőrzése lehetővé tenné Oroszország számára, hogy nyugat felé haladjon és összeköttetést hozzon létre az Izjumtól délkeletre nyomuló csapataival. Az ISW szerint Oroszország valószínűleg kifogyott a harcképes tartalékos erőkből, ami arra kényszeríti a hadvezetést, hogy különböző egységekből, köztük magánhadseregekből és proxy milíciákból gyűjtsön katonákat.

Az összefoglalót a HVG.hu tette közzé ma reggel.

Az ukrán vezérkar jelentése szerint mintegy 2500 tartalékos vesz részt kiképzéseken Belgorod, Voronyezs és Rosztov régiókban. Ez a szám valószínűleg nem elegendő az orosz csapatok feltöltésére, amelyek a jelentések szerint egyes területeken 20%-os veszteséget is elszenvedtek – jegyzi meg az ISW.

Minden jel szerint a Dél-Ukrajnában állomásozó orosz csapatok hosszú távra rendezkedtek be a térégben és igyekeznek állandó ellenőrzés alá vonni Mikolajiv és Herszon egyes területeit. Oroszország továbbra is katonai, légi és tengeri csapásokat mér a délkelet-ukrajnai Mariupol városában lévő Azovsztal acélművek komplexumára, de a védők továbbra is tar5tják állásaikat - zárja az agytröszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.