2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2023. Április 17. 11:55, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Ismeretlen támadók hét embert lőttek agyon egy aquaparkban

Ismeretlen támadók hét embert lőttek agyon egy aquaparkban

Hét embert ölt meg egy közép-mexikói aquaparkban szombaton egy ismeretlen tettesekből álló csoport egy lövöldözés során. Az áldozatok között egy gyermek is van - jelentette vasárnap az AFP.

A rendőrség "a helyszínre érkezett, ahol golyóhüvelyeket és három nő, három férfi és egy hétéves gyermek holttestét találták meg. Egy ember súlyosan megsérült" - áll a Guanajuato államban lévő Cortazar városháza közleményében, ahol a támadás történt.

Szemtanúk beszámolói szerint a támadók az embercsoport felé vették az irányt, és tüzet nyitottak. Ezután mechanikusan megrongálták a biztonsági kamerákat, majd elmenekültek a helyszínről - közölték a hatóságok. A támadás pánikot okozott az aquapark látogatói - felnőttek és gyerekek - körében.

A La Palma aquaparkban elkövetett támadás a tavaszi iskolai szünet utolsó napján történt.

A virágzó ipari államot, Guanajuatót magas bűnözési ráta jellemzi a Santa Rosa de Lima bűnszervezet és a Jalisco Új Generáció kartell közötti viszály miatt, amely üzemanyaglopással és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik.

2006 óta, amikor a mexikói kormány - ellentmondásos módon - bevetette a hadsereget a drogkartellek elleni harcban, több mint 350 000 gyilkosságot jegyeztek fel Mexikóban. Ezek többsége a bűnbandák számlájára írható.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.