2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Augusztus 13. 23:01, csütörtök | Interjú

Interjú: Somorjai srácok, akik újragondolták az amatőr vízilabdát

Interjú: Somorjai srácok, akik újragondolták az amatőr vízilabdát

Mikor és hogyan fogalmazódott meg bennetek, hogy vízilabda csapatot szervezzetek Somorján?

Egészségügyi okok miatt abbahagytam a versenyszerű vívást, és mint kompenzációs sportot az úszást választottam. Mišo Kratochvíl barátommal, aki többszörös szlovák válogatott vízilabdázó (jelenleg az X-Bionic az igazgatója) megbeszéltük, hogy összehozunk egy vízilabda csapatot a baráti társaságunkból, nagyjából másfél évvel ezelőtt. Így alakult ki a csapat, somorjaiakból és a környéken lakókból.

Hány aktív tagot számláltok?

Az aktív magot 17-18 ember alkotja, de van, hogy 28-an is részt veszünk egy-egy edzésen.

Hány alkalommal edztek egy héten?

Eddig heti két alkalommal edzettünk, de mivel volt rá igény, most már háromszor találkozunk egy héten. Merem állítani, hogy ez amatőr szinten elég intenzívnek számít, mondhatni vérszemet kaptunk. Hétfőn, szerdán és csütörtökön vannak tréningek, amelyeket edzőink vezényelnek le. Nagyon erőigényes sport, ezért előfordul, hogy egy-egy nehezebb edzés után jön az izomláz, persze ez hozzá tartozik.

Szerepeltek esetleg valamilyen bajnokságban?

Sajnos nálunk (Szlovákiában) nincs amatőr bajnokság, de a célunk nem más, mint hogy nyár végén Somorján szervezzünk egy amatőr vízilabda-tornát. Ha ez idén sikerül, akkor évi két tornával folytatnánk 2021-től. Elsősorban szlovákiai szinten, de később akár egy nemzetközi tornát is el tudunk képzelni.

Csapatnevetek már van?

A csapatnév egyelőre még csak alakul, ha az olvasóknak vannak esetleg ötleteik, szívesen várjuk a jobbnál jobb csapatneveket. Gondolkodtunk a „Felvidéki Fókákon”, az utolsó ötlet pedig a srácoktól jött. Azt találták ki, hogy legyünk „Hello Kitty vízilabdacsapat”, a cuki kis rózsaszín animált cicáról elnevezve, ami nyilván poén, hiszen a fiúk többsége 100 kiló feletti. A viccet félretéve, szeretnénk valami Somorjához és környékéhez köthető elnevezést találni.

Vannak esetleg olyanok, akiket más sportból csábítottatok át vízilabdázni?

Vannak páran, akik már előtte is vízilabdáztak, ők segítenek és motiválnak bennünket a leginkább. Ám a legtöbbünknek a maga vízilabda az első olyan sport, amelyet ilyen aktívan űzünk.

Hol lehet csatlakozni, és mit ajánlanál azoknak, akik szeretnék elkezdeni ezt a sportot?

Mi sem egyszerűbb ennél. Amennyiben valaki elhatározza, hogy szeretne jelentkezi, elég bármelyik edzésnapunkon megjelenni az X-bionic Sphere uszodájánál kb. 20:00-kor, és ott helyben kiváltani egy jegyet a vízilabda edzésre. Ekkor már csapattagként üdvözöljük, az első edzésen pedig kíméletesen bánunk vele. Itt mindenki mindenkinek segít, legyen szó akár a technikáról, akár a szabályokról.

Az említett tornán kívül még milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

A tervünk roppant egyszerű, szeretnénk elsajátítani a vízilabda csínját-bínját, és mindemellett jól szeretnénk érezni magunkat. Egy rekreációs sportolásnak a szórakozásról kell szólnia. Nincsenek olyan ambícióink, hogy bekerüljünk az első vagy második ligába, számunkra ez nem erről szól, csupán sportolni szeretnénk. Az edzést mindig a regenerációs fázissal zárjuk, azaz elmegyünk egy sörre. Ezt általában senki nem hagyja ki. (nevet) Az élsport persze teljesen más. Nálunk az a lényeg, hogy az ember örömet okozzon magának és kellemes fáradtsággal másszon ki a medencéből.

Címkék: interjú, vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.