2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 06. 16:22, vasárnap | Koronavírus
Forrás: TASR

INGÁZÓK: A határokon nem lesz ellenőrzés

INGÁZÓK: A határokon nem lesz ellenőrzés

A határátkeléshez szükséges negatív antigénteszt belengetése komoly indulatokat váltott az ingázók között. A belügyminisztérium azonban megerősítette, hogy nem lesznek ellenőrzések a határátkelőkön.

A hétfői naptól mégsem lép érvénybe a határon átkelők és az ingázók szúrópróba-szerű ellenőrzése. Erről Barbara Túrosová, a Belügyminisztérium sajtómunkatársa adott tájékoztatást.

Túrosová elmondta, hogy a december 4-i járványügyi bizottság ülését követően az illetékesek arra a következtetésre jutottak, hogy az eredeti tervet megváltoztatva a rendőrség mégsem fogja ellenőrizni a külföldi munka után ingázó sofőröket, így azoknak nem kell negatív antigéntesztet felmutatniuk munkába menet, valamint hazafelé.

Péntek este Ján Mikas még azt mondta, hogy minden ingázó köteles lesz egy 14 napnál nem öregebb PCR- vagy antigén-tesztet felmutatni, ha munkába szeretne menni, majd hozzátette: a külföldön végzett teszteket is figyelembe veszik.

Címkék: ingázók, Mikas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.