2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Február 02. 15:44, csütörtök | Sport
Forrás: PDC

Indul a Cazoo Premier League

Indul a Cazoo Premier League

Ma este 20:10-kor indul az idei darts-szezon Premier League sorozata. Az első játéknapot az írországi Belfastban rendezik az SSE Arena-ban.

Michael van Gerwen, a regnáló PL bajnok, a világbajnok Michael Smith ellen csap össze az idei Cazoo Premier League nyitóestjén. Visszavághat a St. Helens-i csillagnak a világbajnoki döntőért, ahol Smith egy szenzációs kilencnyilast is bemutatott.

Az idei tornán a sportág legjobbjai közül nyolcan ismét 16 játéknapon mérik össze tudásukat. Minden bajnoki est a megszokás szerint negyeddöntőkből, elődöntőkből és a döntőből áll, amelyet 6 győztes legre játszanak.
Több mint 8000 szurkoló lesz jelen az SSE Arénában, hogy láthassák a sportág két legnagyobb sztárját először megmérkőzni az Alexandra Palace-ban játszott híres döntőjük óta.

Az 1 millió fontos összdíjazású torna nyitóestjén Nathan Aspinall is visszatér a Premier League-be. Első meccsét Gerwyn Price ellen játssza, aki 12 hónappal ezelőtt egy híres belfasti estén két kilencnyilast ért el.

A walesi Price tavaly Michael van Gerwen és James Wade ellen érte el a tökéletes leget. Később sikerült megszereznie a harmadik játékest koronáját, és idén is hasonló sikerekben bízik.

A Cazoo Masters újdonsült bajnoka, Chris Dobey először lép fel főállású résztvevőként a Premier League-ben, miután 2019-ben és 2020-ban is utánpótlásként szerepelt. Dobey-nek sikerült bekerülnie a nyolc játékos közé, miután megszerezte élete első televíziós bajnoki címét a múlt hétvégi Masters-on, de nehéz feladat vár rá, ugyanis a kétszeres világbajnok, Peter Wright ellen lép színpadra Belfastban.

Wright – a 2017-es PL második helyezettje – két héttel ezelőtt megszerezte idei első tévés bajnoki címét a Nordic Darts Masters-en, megszakítva így a több mint 12 hónapos balszerencse-sorozatát.

A csütörtöki esemény a 2021-es bajnok Jonny Clayton és Dimitri Van den Bergh találkozójával kezdődik. A belga 12 hónapos kihagyás után ismét bekerült a Premier League-be, hozzá kell tenni, hogy teljesen megérdemelten. Dimitri 2022-es szezonja fergeteges volt: megnyert többet a World Series of Darts versenyeiből, és bejutott az elődöntőbe a World Matchplay-en, illetve a Világbajnokságon egyaránt, ami megpecsételte a visszatérését a sportág legnagyobb roadshowjába.

Clayton lett az első tavaly, aki a Premier League tabelláján bebiztosította magának a helyet a rájátszásban, idén pedig már a harmadik egymást követő sorozatot kezdi a sportág elitjében.

A Cazoo Premier League belfasti nyitóestjét jövő csütörtökön a Cardiff International Arena látogatása követi, utána több helyszínen megfordulnak az Egyesült Királyságban, ezen kívül Rotterdamban és Berlinben is színpadra állnak a sportág sztárjai a 17 estés szezonban, amely a májusi rájátszásban csúcsosodik ki a londoni The O2-ben.

2023-as Cazoo Premier League
Első éjszaka – február 2., csütörtök
The SSE Arena, Belfast

Negyeddöntők
Dimitri Van den Bergh - Jonny Clayton
Michael Smith - Michael van Gerwen
Peter Wright - Chris Dobey
Nathan Aspinall - Gerwyn Price

Forrás: pdc.tv

Címkék: Cazoo, darts, Premier League

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.