2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2021. Június 15. 13:51, kedd | Bulvár
Forrás: E3 / IGN Hungary / Gamekapocs

Íme az idei E3 legjobb videójáték-előzetesei

Íme az idei E3 legjobb videójáték-előzetesei

Ma van a világ legnagyobb videojátékos konferenciájának, az E3-nak az utolsó napja, mi pedig csokorba szedtük az első két nap legérdekesebb és legszenzációsabb előzeteseit. Irányítókra fel!

FORZA HORIZON 5

Természetesen a Microsoft az egyik legnagyobb húzócímét, a Forza Horzion-szériát is hadrendbe állította az Xbox Showcase esti adása alatt, ahol le is rántották a leplet a versenyjáték legújabb epizódjáról. A naptejet és a napszemüvegeket semmiképp ne felejtsétek otthon! Az új Forza Horizonban ugyanis utunk a napsütötte Mexikó kavicsos versenypályáira visz majd, ami egész elképesztően néz majd ki Xbox Series X-en. A döbbenetes látvány ellenére a Forza Horizon 5 nem hagyja ki a buliból az Xbox One-t sem, valamint PC-n is tiszteletét teszi majd november 9-én.

A Forza Horizon 5 számos új játékmódot vonultat majd fel, mint például a Pinata minijáték, vagy az újradolgozott Battle Royale. Ezek mellett pedig rengeteg érdekes túrára nevezhetünk be a mexikói utakon, akár egyedül gurulva, akár a barátainkkal együtt versenyezve.

(GAMEKAPOCS.hu)

MARVEL`S GUARDIANS OF THE GALAXY

Már évekkel ezelőtt kitudódott, hogy az Eidos Montreal csapat egy Galaxis Őrzői-játékon dolgozik, ma pedig a Square Enix E3-as konferenciáján végre hivatalosan is bejelentették Marvel's Guardians of the Galaxyt. A legjobb hír pedig, hogy ne kell sokat várni rá, ugyanis a játék 2021. október 26-án már meg is jelenik méghozzá PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One és Xbox Series X/S konzolokra.

A Marvel's Guardians of the Galaxy egy egyszemélyes sztorijáték lesz, amiben Peter Quillt, vagyis Star-Lordot alakítjuk majd. Kicsit fura lesz a dolog, ugyanis az Eidos nem az MCU-ból jól ismert karaktereket vette alapul, hanem inkább megalkotta a hősök saját verzióit, akik inkább a képregényekben felbukkant változatokra hasonlítanak. Star-Lordként nekünk kell majd terelgetnünk a Rocket, Groot, Gamora és Drax összeállítású csapatot, de további ismerősök felbukkanására is számíthatunk, például Mantis is felbukkan az előzetesbe. És persze mi más lenne a feladatunk, mint megmenteni a galaxist egy közelgő háborútól.

(IGN HUNGARY)

AVATAR: FRONTIERS OF PANDORA

A Ubisoft bejelentette, hogy 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re, Xbox Series X/S-re, valamint a Google Stadiára és az Amazon Lunára a 2017-ben bejelentett Avatar-játéka, az Avatar: Frontiers of Pandora. Az adaptációt a Massive Entertainment fejleszti, méghozzá James Cameron produkciós cége, a Lightstorm Entertainment és a Disney közreműködésével.

A Snowdrop Engine által hajtott Avatar: Frontiers of Pandora egy belsőnézetes akció-kalandjáték lesz, amelyben szabadon bejárhatjuk majd Pandora nyugati vidékét. A történet szerint mi egy na’vit alakítunk, és miközben azon vagyunk, hogy megismerkedjünk a bolygó élővilágával és lakóival, meg kell állítanunk az RDA erőit is.

(GAMEKAPOCS.hu)

RAINBOW SIX: EXTRACTION

A halasztások után és a pandémiát követően (pontosabban annak egy hullámvölgyében) végre hivatalosan is bemutatkozott a Rainbow Six: Extraction. A kissé hányattatott sorsú játékról az idei Ubisoft Forwardon rántották le a leplet.

A Rainbow Six franchise nem mai darab: az Extraction lesz a tizennegyedik epizód a sorban. A játékot még 2019-ben jelentette be a Ubisoft, Quarantine alcímmel, ám azt beáláttáka készítők, hogy egy világjárvány idején nem ez a legszerencsésebb választás, így a csapatalapú shooter előbb a Parasite munkacímet kapta, majd végül Extraction lett belőle. A Ubisoft Forwardon két videót is láthatott belőle a nagyérdemű: az első, amolyan kedvcsináló CGI orgia, a hangulatot alapozta meg, megspékelve a megjelenési dátummal, ami 2021 szeptember 16-ra esik. A második már jóval információdúsabb volt, egy hét perces gameplay szösszenet.

(IGN HUNGARY)

STALKER 2: HEART OF CHERNOBYL

A GSC Game World nem ismer kompromisszumokat, a S.T.A.L.K.E.R. 2 kizárólag a PC-t és az újgenerációs Xbox-konzolokat célozza meg. Ennek megfelelően 4K-s felbontásra és sugárkövetésre is számíthatunk, a mai első gameplay-bemutatót látva pedig egész biztosnak tűnik, hogy a látvánnyal nem lesz probléma.

Az előzetes során főhősünk, Skif ódon raktárházakban, bűzlő mocsarakban és sötét laborépületekben is megveti a lábát, ahol a Zóna túlélői mellett félelmetes mutáns szörnyetegek és kiszámíthatatlan anomáliák teszik veszélyessé minden lépését. Az oroszul beszélő előzetes eszméletlen hangulattal hozta a posztapokaliptikus hangulatot - egész biztos, hogy erre a játékra érdemes lesz odafigyelni.

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl 2022. április 18-án érkezik PC-re és Xbox Series X/S-re. A játék az első naptól csatlakozik az Xbox Game Pass könyvtárához is.

(GAMEKAPOCS.hu)

REDFALL

A Bethesda, illetve most már közvetetten az Xbox Game Studios alá tartozó Arkane Studios olyan címekkel ajándékozott meg minket mint a Dishonored-sorozat darabjai vagy a Prey, és idén szeptemberben végre megérkezik az időhurkos Deathloop is. Az Xbox E3-as konferenciáján pedig bejelentették a Redfallt mint végső meglepetést (ez volt az utolsó nagy leleplezés), amely egy igen izgalmas vámpíros akciójátéknak ígérkezik. Nézzétek meg az első előzetesét!

A Redfall egy nyílt világú kooperatív módra kihegyezett lövöldözős játék, amelyben egy olyan városba, a címszereplő massachusettsi Redfallba, illetve annak elszeparált szigetére csöppenünk, amelyen vámpírok légiói garázdálkodnak. Nyugi, nem lesz ránk kényszerítve a multi, akár egyedül is elindulhatunk a vámpírvadászatra, de az Arkane ösztönözni fog arra minket, hogy többedmagunkkal induljunk vérszopókat irtani. Több karakter közül választhatunk majd a bevetések előtt, akikkel felszabadítjuk a címszereplő helyszínt.

A Redfall tervezett megjelenési dátuma 2022 nyár, a célplatformok pedig PC és Xbox Series X/S, valamint a játék rögtön a premier napján elérhető lesz a Game Pass részeként.

(IGN HUNGARY)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.