2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Június 19. 15:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: South Coast Register • The Wrap

Íme az első képek a Miller-féle Mad Max spinoffjából

Íme az első képek a Miller-féle Mad Max spinoffjából

Valamivel több, mint két hete kezdték meg a forgatási munkálatokat a Furiosa című filmhez. A rendezői székbe ismét George Miller ül.

A mester 2015-ben sokadszorra is bebizonyította a Mad Max: A harag útjával, hogy a posztapokaliptikus világteremtés egyértelműen az ő műfaja, szóval a sikeren felbuzdulva készítenek most ehhez a filmhez egyfajta előzményt és egyben spinoffot is. Előzmény, hiszen A harag útja sztorija előtt játszódik, és spinoff, mivel a főhőse ezúttal nem Max Rockatansky, hanem Furiosa lesz.

Az első - fantasztikus - Mad Max-ben, a Harag útjában Furiosa karakterét Charlize Theron formálta meg, most azonban a fiatal antihősnő bőrébe nem ő, hanem Anna Taylor-Joy bújik bele. Izgalmas hír, hogy a stábhoz csatlakozott Chris Hemsworth is. Mondjuk logikus, hiszen Thor megformálója ausztrál, a produkciót pedig szintén egy déli kontinensen működő cég finanszírozza. A forgatás kezdetét a szokásos csapóképpel jelentették be, most viszont lényegesen izgalmasabb anyag érkezett néhány lesifotó képében, amin akció közben láthatjuk a közreműködőket:

Az eredeti Mad Max-trilógia természetesen mind Ausztráliában forgott, de A harag útját kénytelenek voltak a Namib-sivatagban forgatni, és hát annak a filmnek az elkészülte nem volt épp zökkenőmentes. Most viszont a megfelelő adókedvezményeknek köszönhetően ismét ausztrál földön készülhet a franchise következő filmje: a képeket Új-Dél-Wales tartományban lőtték. Miller ráadásul stílusosan választott helyszínt: a Furiosa jeleneteit pontosan ugyanott forgatják, mint ahol a Mel Gibson-os Mad Max 3: Az igazság csarnokán innen és túl-t. Ez egy elhagyatott sóbánya Sidney tőszomszédságában, a Kurnell nevű félszigeten, ahol többek között azt a jelenetet is forgatták, amikor a gyerekek egy 747-es roncsaira másznak fel a homokdűnék között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.