2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Október 10. 18:48, vasárnap | Világ
Forrás: Min.News / USA Today

Íme az amerikaiak új lopakodó bombázója

Íme az amerikaiak új lopakodó bombázója

Jövőre érkezik az USA hadseregének új csodafegyvere, az új generációs lopakodó bombázó. Az első öt példányt éppen most szerelik, a megjelenés dátuma 2022.

Az új amerikai lopakodó bombázó kapcsán még 2019-ben számoltak be arról, hogy annak gyártása már zajlik, az azóta eltelt időben a munka folytatódott, a napokban pedig egyszerre több forrás is arról adott hírt, hogy 5 példány esetében már a végső összeszerelésnél tartanak. 2022 során mutatkozhat be az új típus, amelytől sokat várnak.

A most közzétett részletes anyagban arról olvashatunk, hogy maga Frank Kendall, a légierőért felelős elnöki megbízott erősítette meg az ezzel kapcsolatos értesüléseket, mivel pedig Kendall közvetlenül a védelmi miniszternek ad tájékoztatást a fejleményekről, ezt megbízható információnak tekinthetjük. Erről a napokban lezajlott Air, Space, & Cyber Conference alatt ejtettek szót, elárulva többek között, hogy a munkálatok a kaliforniai Air Force Plant 42 telephelyén zajlanak, az első 5 Northrop Grumman B-21 Raider tehát itt nyerheti el végső formáját, hogy ezt követően, a szintén ezen állam területén található Edwards-légibázison kerítsenek sort a hosszabb tesztekre.

Fontos részlet, hogy eddig semmilyen fotó nem jelent meg a lopakodó bombázóról, ezzel kapcsolatban mindössze számítógépes renderképeket láthattunk. Ez utóbbiakból sem volt eddig túl sok hivatalos példány, idén júliusban sorrendben a harmadik alkotás látott napvilágot, ezen pedig azt vehettük szemügyre, ahogy a típus rajzolt példánya a fent említett légibázisról száll éppen fel. Maga a B-21 nyilván az eddigi legfejlettebb ilyen megoldásként áll majd hadrendbe, ettől nagyon sokat várnak, hiszen a kifejezetten hosszú, akár atomfegyvereket is magába foglaló küldetések az alapvető előírások és követelmények között szerepelnek, de az is lehet, hogy hiperszonikus platformok is helyet kapnak majd a bombázón.

Erre szükség is lesz, hiszen az orosz és a kínai fél szintén komoly összegeket költ hasonló platformokra, az amerikai légierő pedig az illetékesek szerint már kiéhezve várja az új repülőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.