2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 12. 11:52, hétfő | Tech
Forrás: TECHRADAR, FRAMEWORK

Íme a moduláris laptop, amelyen kedvünk szerint változtathatunk

Íme a moduláris laptop, amelyen kedvünk szerint változtathatunk

Márciusi cikkünkben már hírt adtunk egy moduláris laptop tervéről, azóta több fontos részlet is felszínre került. A Framework cég kezdeményezésének célja egy igazi összerakható laptop elkészítése volt.

Több fontos komponensről is további részleteket osztottak meg.
Azóta a cég több bejegyzésben részletezte a főbb komponensek jellemzőit, így szépen összeállt a kép.

Még szintén március folyamán osztották meg a nagyközönséggel a billentyűzetre vonatkozó részleteket, amelynek révén megtudtuk, hogy ezt a mellékelt csavarhúzó segítségével távolíthatjuk majd el. A komponensből eleinte 11 különböző kiosztással szerezhetünk majd be egy-egy példányt, ezt azonban a későbbiekben fokozatosan bővíteni fogják, hogy gyakorlatilag minden, a laptopok területén elérhető nyelvet támogassanak. Két különleges változat is megjelenik, ezeken nem lesz majd látható az adott billentyű rendeltetése, így kedvünk szerint szabhatjuk majd egyedire a külalakot. A webkamera részleteit nem sokkal ezt követően árulták el, eszerint ezt a Partron közreműködésével mellékelik majd, 1080p felbontással, 60 fps mellett. Szerintük a szokásosnál jobb minőséget biztosítanak majd, ezt majd a mindennapokban meglátjuk.

Ami az alaplapot illeti, azon az Intel Core i5-1135G7, az i7-1165G7, valamint az i7-1185G7 chip helyezkedik majd el, egy 65 x 5,5 mm-es ventilátor társaságában, a jövőben azonban szeretnének számos más x86- és ARM-chipet is támogatni. A tárolókat külön csatlakoztathatjuk, kezdetben egy 250 GB-os és egy 1 TB-os példány áll majd rendelkezésünkre, szerintük kiemelkedő olvasási és írási sebességgel. A kialakuló közösség jobb támogatása érdekében már elérhető a számukra létrehozott portál, amelyen a jövőbeni fejlesztésekre vonatkozó javaslatokat és ötleteket is várják.

A végleges termék a tervek szerint a nyár folyamán jelenne meg, ezt mi is kíváncsian várjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.