2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 12. 21:23, kedd | Bulvár
Forrás: Youtube / Instagram / The Sun

Íme a facebook új gyermekvédelmi funkciói

Íme a facebook új gyermekvédelmi funkciói

A közösségi platform az előző hetek történéseire reagálva új gyermekvédelmi intézkedéseket kényszerült bevezetni. Ezekre vetettünk most egy pillantást.

Frances Haugen, a Facebook korábbi termékmenedzsere egy héttel ezelőtt olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek - állítása szerint - bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állította: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint kiderült, hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét azáltal, hogy evészavaros oldalakat ajánlott nekik.

Nick Clegg, a Facebook kommunikációs vezetője bejelentette, hogy mind a Facebook, mind az Instagram rendszerében olyan új funkciókat vezetnek be, amelyek az utóbbi esetében lehetővé teszik majd, hogy a szülők pontosan ellenőrizni tudják, hogy mit tesz online a gyermekük. A menedzser hozzátette, hogy a rendszereik látni fogják, hogy ha egy tinédzser újra és újra megtekint egy bizonyos tartalmat, miként az is kiderül majd, hogy ha ez a tevékenység nem lesz jó hatással a közérzetére. Az egyik új funkció javasolni fogja az érintett fiataloknak Instagram-szünetek beiktatását.

Clegg kiemelte, hogy folyamatosan próbálják jobbá tenni a termékeiket, de nem tudnak egy varázspálcát elővenni és mindenkinek az életét tökéletessé tenni. Az elmúlt esztendőkben 13 milliárd amerikai dollárt fektettek be a közösségi platform biztonságosabbá tételébe és 40 000 alkalmazottjuk dolgozik a különböző problémák megoldásán. A kommunikációs vezető emellett hangsúlyozta, hogy a jövőben a Facebookon várhatóan kevesebb lesz a politikai tartalom. Ezt azzal indokolta, hogy az Amerikai Egyesült Államokban és a világ más részein is azt hallották az emberektől, hogy több barátot és kevesebb politikát akarnak látni. Ezért tesztelik a politikai jelenlét csökkentésének lehetőségeit.

A menedzser végül leszögezte, hogy az alkalmazott algoritmusok nélkül a regisztrált tagok még több gyűlöletbeszédet és álinformációt látnának a hírfolyamjaikban. A használt algoritmusok nagyon hatékony kéretlen üzenet-szűrők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.